Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling: Θα υπάρξει αλλαγή στον ESM - O νέος τρόπος λειτουργίας θα εγκριθεί από τα κοινοβούλια των κρατών - μελών

tags :
Regling: Θα υπάρξει αλλαγή στον ESM - O νέος τρόπος λειτουργίας θα εγκριθεί από τα κοινοβούλια των κρατών - μελών
Regling: O νέος τρόπος λειτουργίας του ESM θα πρέπει  εγκριθεί από τα κοινοβούλια των κρατών - μελών
Την εκτίμηση πως «θα υπάρξει αλλαγή στον ESM, αλλά θα είναι μία μακρά διαδικασία», ανέφερε ο επικεφαλής του ESM, K. Regling, στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup (19/11).
Όπως ανέφερε ο κ. Regling, «θα πρέπει η νέα Συμφωνία για τον τρόπο λειτουργίας του ESM να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών».
Να σημειωθεί ότι η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup έγινε με τη διευρυμένη μορφή της, με τους 27 υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, οι οποίοι προετοίμασαν το έδαφος για τις συζητήσεις που θα γίνουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Σε ό,τι αφορά την τραπεζική ενοποίηση, οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την εξασφάλιση ρευστότητας σε εξυγιάνσεις τραπεζών.
Επίσης συζήτησαν τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα κοινό δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης των τραπεζών, πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή πριν από το 2024.
Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ESM, οι υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν τη σχέση του με τους άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, καθώς και ζητήματα βιωσιμότητας του χρέους, όπως για παράδειγμα πώς και αν θα μπορούσε ο ESM να διευκολύνει την αναδιάρθρωση του χρέους για τα κράτη-μέλη που πρόκειται να λάβουν δάνεια διάσωσης, σύμφωνα με την πρακτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης