Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τέταρτη ημέρα πτώσης λόγω MSCI

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τέταρτη ημέρα πτώσης λόγω MSCI
ΑΓΟΡΑ: Απίστευτη η κατρακύλα της. Και για την κατάντια που παρουσιάζει η ευθύνη είναι αποκλειστικά στις τράπεζες, αυτήν την περίοδο. Και μπορεί οι αλλαγές στον MSCI να είναι η αφορμή αλλά άμα οι ξένοι έβλεπαν αξία θα αγόραζαν μετά από τέτοια πτώση.

Προφανώς θα έκλειναν και τα short, αφού έχουν βγάλει ένα σκασμό λεφτά. Αλλά παρά τη μεγάλη πτώση βλέπουμε πως η ένταση των πωλήσεων είναι αμείωτη. Κάνουν μία αντίδραση από τα χαμηλά και μετά ξαναρχίζει το χώσιμο. Για να βάλουν και μερικούς traders μέσα να βελτιωθεί η ρευστότητα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έτσι όπως βλέπουμε τον τραπεζικό δείκτη θα χρειαστεί και άλλο reverse split. Εννοείται πως και οι περισσότερες τραπεζικές μετοχές το χρειάζονται. Κρατάει η Alpha Bank επειδή δεν αφαιρέθηκε από τον MSCI Greece Standard. Κρατάει λέμε τώρα αλλά εννοούμε δεν πέφτει το ίδιο με τις άλλες.

Η Eurobank έκανε όγκο 13 εκατ. τεμάχια και έκλεισε με μικρότερες απώλειες έναντι των 0,44 ευρώ που έγραψε μέσα στην ημέρα. Η Alpha Bank από την άλλη έκλεισε στα χαμηλά ημέρας. Η Eurobank έκλεισε πάνω από το 1 δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση αλλά η Εθνική στα 955 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Αυτή η βαριά σκιά που πέφτει στο ΧΑ λόγω των τραπεζών σκεπάζει τα πάντα. Όλες οι μετοχές στο καναβάτσο και άντε σε κάθε συνεδρίαση να ξεχωρίζουν μερικές αλλά δεν υπάρχει διάρκεια.

Κάποιες που πάτησαν σε καλές στηρίξεις έβγαλαν αντίδραση αλλά βραχυπρόθεσμη. Τώρα παρατηρούμε πως ξαναγυρίζουν στις καλές αυτές στηρίξεις. Τώρα βέβαια, όσο πιο συχνά τις ακουμπάνε αυτές τις στηρίξεις θα έρθει και η ώρα που θα τις σπάσουν. Και άμα τις σπάσουν θα δούμε σημαντικά χαμηλότερες τιμές.

FOURLIS: Είχε πάει κοντά στα 4,30 ευρώ και αντέδρασε μέχρι λίγο πάνω από τα 5 ευρώ, αλλά τώρα οδεύει είναι στα 4,66 ευρώ. Είχε όγκο 165 χιλ. τεμάχια με τα 138 χιλ. τεμάχια βέβαια σε πακέτο.

MOTOR OIL: Θεαματικό κλείσιμο στα 20,25 ευρώ με υψηλό όγκο συναλλαγών. Δίνουν απαντήσεις οι αγοραστές στα τελευταία γεγονότα και μία ψήφο εμπιστοσύνης. Για να δούμε…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Είχε πάει κοντά στα 7,40 ευρώ και μετά αντέδρασε μέχρι τα 8,30 ευρώ περίπου αλλά τώρα είναι στα 7,66 ευρώ. Έκανε και καλό όγκο σχεδόν 190 χιλ. τεμάχια.

AEGEAN: Εδώ η κίνηση ήταν 6,50 ευρώ και μετά 7,40 ευρώ περίπου. Σήμερα έκλεισε στα 7,06 ευρώ και στο -3,02% με χαμηλό όγκο. Χαμηλό ημέρας στα 7 ευρώ.

ΑΝΕΚ: Μεγάλος ο όγκος και πάλι. Στις 154 χιλ. τεμάχια και οι απώλειες στο 10,59%. Στα 7 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της εταιρείας.

PROFILE: Με λίγα κομμάτια έκλεισε στα 1,19 ευρώ και στο -5,93% που μεταφράζεται σε αποτίμηση 14 εκατ. ευρώ. Αν συνεχιστεί η πτώση βρίσκει στήριξη κοντά στο 1 ευρώ. Φθηνή η εταιρεία αφού έχει μεγάλο ταμείο, ακίνητο και βελτιώνει αποτελέσματα.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με λιγότερα από 1.000 τεμάχια την έκλεισαν στο -6,56% και στα 1,14 ευρώ που δίνουν αποτίμηση 20,98 εκατ. ευρώ.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ: Στα 2,40 ευρώ με άνοδο 2,56% και όγκο 47 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 256 εκατ. ευρώ.

ΜΙΚΡΑ: Τι παράπονο να έχεις από αυτές τις μετοχές; Εδώ βλέπεις κάθε μέρα τις τράπεζες στις πρώτες θέσεις των πτωτικών, αυτά περιμένεις να αντέξουν; Εδώ βέβαια και συγκεκριμένα όπου οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές, κάποια στιγμή θα βρουν το δρόμο τους και θα μοιράσουν ξανά κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης