Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο άρθρο 106β ελπίζει τώρα η Folli – Follie ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος της πτώχευσης

tags :
Στο άρθρο 106β ελπίζει τώρα η Folli – Follie ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος της πτώχευσης
Νομικοί κύκλοι της εταιρείας λένε ότι αναζητείται μια λύση η οποία πλέον γίνεται δυσκολότερη και πιο περιπλοκή
Μισό βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκεται ο όμιλος Folli – Follie μετά την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών αφού δεν ικανοποιήσει το αίτημα της διοίκησης για προστασία έναντι των πιστωτών τινάζοντας στον …αέρα το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων κλείσιμο  καταστημάτων και τη μείωση προσωπικού μέσα από την κατάθεση νέου αιτήματος για την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106β.
Νομικοί κύκλοι της εταιρείας λένε ότι αναζητείται μια λύση η οποία πλέον γίνεται δυσκολότερη και πιο περιπλοκή ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κατατεθεί ακόμη και αίτηση πτώχευσης.
Πλέον η διοίκηση της εταιρείας θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα τους εργαζόμενους που μέχρι πρόσφατα ήταν σύμμαχοι της εταιρείας ενώ οι τελευταίες εξελίξεις πιθανόν τους φέρουν αντιμέτωπους καθώς κατανοούν ότι κινδυνεύουν να χάσουν τις αποζημιώσεις τους αφού η πλειονότητα των υπαλλήλων μετρά περισσότερα από 10 χρόνια απασχόλησης και δικαιούται αποζημιώσεις με βάση την εργατική νομοθεσία.
Η διοίκηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει τις αποζημιώσεις αφού τα ταμειακά διαθέσιμα της ανέρχονται μόλις σε 4,6 εκατ  ευρώ.
Να σημειωθεί ότι για να κάμψει τις ανησυχίες των εργαζομένων προχώρησε στην καταβολή του δώρου  των Χριστουγέννων.  
Η διοίκηση της εταιρείας πλέον πληρώνει με δόσεις τις υποχρεώσεις και με υποσχέσεις προς τους προμηθευτές της ότι η αποπληρωμή θα γίνει τους επόμενους μήνες.
Το επόμενο ζωτικό θέμα που απασχολεί την διοίκηση είναι πως θα διατηρήσει τα διεθνή εμπορικά σήματα που έχει στο χαρτοφυλάκιο της ενώ στο ενδεχόμενο να μη βρεθεί  βιώσιμη λύση είναι βέβαιο ότι θα αναζητήσουν νέες συνεργασίες στην ελληνική αγορά.
Πάντως η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο να έρθει σε συμφωνία  με τις εταιρείες έτσι ώστε να προχωρήσουν σε συναινετικό διαζύγιο με την ελπίδα να φέρει χρήματα στα ταμεία της εταιρείας από τους νέους αγοραστές.
Ανάμεσα στα ηχηρά εμπορικά σήματα που διαθέτει η Folli – Follie είναι η Gucci, η Calvin Klein, η D&G, η NIKE, η Ermenegildo Zegna, η Samsonite, η Converse και άλλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νομικοί κύκλοι της εταιρείας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους που αρχικά συμμετείχαν στην αίτηση για προστασία από τους πιστωτές και συζητούν το κούρεμα που θα υποστούν καθώς η εταιρεία δεν είναι σε θέση να εξοφλήσει ομόλογα αξίας περίπου 450 εκατ. ευρώ.
Η διάσωση της εταιρείας αποτιμάται πλέον ως δραστηριότητα στην Ευρώπη και την εγχώρια αγορά δημιουργώντας με νέα και περιορισμένη οικονομική βάση που δημιουργεί αμφιβολίες για την επιβίωσή της.
Σύμμαχος της Folli – Follie είναι οι «συρτές» διαδικασίες της Δικαιοσύνης που απαιτούν χρόνο για να εκδικασθούν αιτήματα επενδυτών  που επιθυμούν τη συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
Ανάλογο αίτημα κατέθεσε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών εκπροσωπώντας συνολικά 56 επενδυτές που διεκδικούν συνολικά 2,3 εκατ. ευρώ για τη ζημιά που υπέστηκαν  από την πτώση της μετοχής όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν πλασματικές οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.
Το Πρωτοδικείο Αθηνών προσδιόρισε νέα δίκη ασφαλιστικών μέτρων  κατά  της Folli - Follie και των μελών του διοικητικού συμβουλίου όπως και των ορκωτών  λογιστών έχοντας οικονομικές απαιτήσεις  για τη ζημιά που υπέστησαν.
Τα Ασφαλιστικά  Μέτρα θα συζητηθούν στις 11 Ιανουαρίου 2019.
Όμως μέχρι να γίνει η συζήτηση των ασφαλιστικών  μέτρων  απαγορεύεται η οποιαδήποτε μεταβολή  των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και των φυσικών προσώπων του διοικητικού συμβουλίου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankinngnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης