Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στις 23-25 Νοεμβρίου το 32ο Πανελλαδικό συνέδριο της ΟΤΟΕ

tags :
Στις 23-25 Νοεμβρίου το 32ο Πανελλαδικό συνέδριο της ΟΤΟΕ
Η χώρα έχει κυριολεκτικά αλυσοδεθεί για δεκαετίες από μια σφιχτή οικονομική επιτροπεία, το μήνυμα της ΟΤΟΕ
Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (DIVANI CARAVEL, Βασ. Αλεξάνδρου 2) ξεκινά την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 το 32ο Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΟΤΟΕ.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 25/11 με τις αποφάσεις που αφορούν στον Απολογισμό της τριετίας που πέρασε, στον Προγραμματισμό Δράσης της νέας περιόδου και στην εκλογή της νέας ηγεσίας του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων (επισυνάπτεται το Πρόγραμμα του Συνεδρίου).
Η ΟΤΟΕ θα παρουσιάσει τον Απολογισμό Δράσης της προηγούμενης περιόδου, και όλες τις ενέργειες που έγιναν με στόχο την υπεράσπιση της απασχόλησης και των θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο.
Το 32ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ, πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον τόπο, με την έξοδο από τα μνημόνια να έχει θεωρητικά επιτευχθεί, όμως τη χώρα να έχει κυριολεκτικά αλυσοδεθεί για δεκαετίες από μια σφιχτή οικονομική επιτροπεία.
- Η ανασφάλεια στην κοινωνία κυριαρχεί.  Οι εργαζόμενοι ιδιαίτερα στο χώρο των Τραπεζών αντιμετωπίζουν το μέλλον με αγωνία.  Οι νέες τεχνολογίες διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο στις τραπεζικές εργασίες και στην απασχόληση, που θέτουν σε κίνδυνο την εργασία η οποία συνεχίζει να βάλλεται στο όνομα της περαιτέρω μείωσης του κόστους ενώ, παράλληλα, οι προοπτικές και το μέλλον των Τραπεζών και της οικονομίας παραμένουν αβέβαιες.
- Οι Τράπεζες δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους και να χρηματοδοτήσουν σοβαρές επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη.  Να στηρίξουν με απλά λόγια την πραγματική οικονομία και την κοινωνία.  Η βραδυφλεγής βόμβα των κόκκινων δανείων διατηρεί σε τέλμα την οικονομία και τα νοικοκυριά σε ανασφάλεια.  Η ΟΤΟΕ κόντρα στην κυβερνητική απουσία και στο θέμα αυτό, έχει προτείνει δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, που γνωρίζουν οι αρμόδιοι φορείς χωρίς, όμως, να αξιοποιούν τις προτάσεις διεξόδου του κλάδου και για τις Τράπεζες και την ελληνική οικονομία.
Η ΟΤΟΕ πιστεύει στη δύναμη των εργαζομένων και των δημιουργικών δυνάμεων αυτού του τόπου. Πιστεύει στην Ελλάδα που μπορεί να ξαναβρεί το δρόμο της αν αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνάμεις, αν σταματήσει η μετανάστευση των νέων, αν η πραγματική οικονομία στηριχθεί και δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Η ΟΤΟΕ, μέσα από το 32ο συνέδριό της, δίνει το στίγμα της διεκδίκησης και της συνέχειας του αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων, σε όλα τα μέτωπα.
Αντιστέκεται.  
Με όπλο της την ενότητα και τη συσπείρωση των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος, προχωρά μπροστά για την εργασία, την κοινωνία, την ανάπτυξη, με προτάσεις που θέτουν τις βάσεις για πραγματική διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση μέσα από τη δημιουργική κινητοποίηση της οικονομίας, αξιοποιώντας την δύναμη των εργαζομένων, αλλά και των ανέργων, για τους οποίους πρέπει, επιτέλους, με σχέδιο και όραμα να διαμορφωθεί χώρος εργασίας και προοπτικής για τους ίδιους και την πατρίδα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης