Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το τρίτο τρίμηνο της Fourlis που δημοσιεύεται σήμερα (20/11)

tags :
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το τρίτο τρίμηνο της Fourlis που δημοσιεύεται σήμερα (20/11)
Ανάκαμψη λόγω των αγορών του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές, οι οποίες θα αντισταθμίσουν την αδυναμία των εγχώριων δραστηριοτήτων
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης η Fourlis θα δημοσιεύσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση πωλήσεων λόγω των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό οι οποίες θα αντισταθμίσουν τις απώλειες στην εγχώρια αγορά αλλά και την επίδραση από τη διολίσθηση της τουρκικής λίρας.
H IBG περιμένει στο τρίτο τρίμηνο πωλήσεις 126 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 2,6%, EBITDA 15,1 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 2% και καθαρά κέρδη 6,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 8%.
Σε επίπεδο εννεαμήνου περιμένει πωλήσεις 328 εκατ. ευρώ αυξημένες 4,5%, EBITDA 28 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 5% και καθαρά κέρδη 7,3 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 69%.
Συνολικά αναφέρει πως περιμένει ένα ικανοποιητικό τρίτο τρίμηνο με θετική πορεία στις ξένες αγορές οι οποίες θα αντισταθμίσουν την αδύναμη πορεία του ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και την αρνητική επίδραση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι της τουρκικής λίρας στην πορεία των δραστηριοτήτων της Intersport Τουρκίας.
Λόγω της συνέχισης της μεταβλητότητας στην εγχώρια λιανική βλέπει κάποιο ρίσκο στις συνολικές εκτιμήσεις για το EBΙTDA του 2018 που είναι στα 45 εκατ. ευρώ και μετά τη δημοσίευση θα αναθεωρήσει εκτιμήσεις και τιμή στόχο περιλαμβάνοντας και το πλάνο της διοίκησης να αναζητήσει επενδυτικές ευκαιρίες στην εγχώρια αγορά ακινήτων.
Η Eurobank περιμένει πωλήσει στο τρίτο τρίμηνο αυξημένες κατά 1,8% και EBITDA 15,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 1,5%.
Η Euroxx για το εννεάμηνο περιμένει πωλήσεις 327,5 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 4,4% και EBITDA 27,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 5,1%.
Τα καθαρά κέρδη εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 7,2 εκατ. ευρώ από 4,3 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Η Beta περιμένει καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο 6,19 εκατ. ευρώ και EBITDA 28,12 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης