Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Η ΕΕ ενεργεί σαν τοίχος απέναντι στην Ιταλία – Όχι σε μια σύγκρουση με τις Βρυξέλλες

tags :
Di Maio: Η ΕΕ ενεργεί σαν τοίχος απέναντι στην Ιταλία – Όχι σε μια σύγκρουση με τις Βρυξέλλες
Έτοιμη να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρώμη η Κομισιόν
Την θέση ότι ΕΕ ενεργεί σαν ένας τοίχος απέναντι στην Ιταλία όσον αφορά τον προϋπολογισμό της για το 2019 διατύπωσε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Luigi Di Maio.
Σε δηλώσεις του στην RAI ο Di Maio και αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση της ιταλικής κυβέρνησης με την Κομισιόν, υποστήριξε πως οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα πρέπει να καταλήξουν σε μια σύγκρουση μεταξύ της Ιταλίας και των Βρυξελλών.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι μια λύση για το μείζον ζήτημα του προϋπολογισμού μπορεί να βρεθεί μόνο εάν παραμένει ανοιχτός ο δίαυλος του διαλόγου, επισημαίνοντας πάντως πως τα βασικά σημεία του προϋπολογισμού θα μείνουν εκτός των συζητήσεων.
Μάλιστα ο Di Maio απέδωσε την άνοδο των ιταλικών spread στη στάση που τηρεί έως σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως, η Κομισιόν είναι αποφασισμένη να μην κάνει και αυτή βήμα πίσω και να προχωρήσει αύριο Τετάρτη 21/11 στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ιταλίας.
Ήδη κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν επί της ουσίας προαναγγείλει την επιβολή κυρώσεων, υποστηρίζοντας πως η Ιταλία με τον προϋπολογισμό που της έχει αποστείλει για το 2019, παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες και απειλεί το Σύμφωνο Ανάπτυξης και Σταθερότητας.
Όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η Κομισιόν θα κινήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος κατά της Ιταλίας, την ώρα πάντως που όλα φαίνεται πως μπορεί να λυθούν στο γεύμα που θα έχουν το προσεχές Σάββατο 24/11 στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης