Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Εάν η κυβέρνηση νομοθετήσει για τη μισθοδοσία των κληρικών, η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο

Γεωργιάδης: Εάν η κυβέρνηση νομοθετήσει για τη μισθοδοσία των κληρικών, η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο
Δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τέτοια νομοθέτηση ενόψει εκλογών υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στη νομοθέτηση για τη μισθοδοσία των κληρικών η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πάντως εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τέτοια νομοθέτηση η κυβέρνηση ενόψει εκλογών.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Γεωργιάδης είπε πως σε κάθε περίπτωση και αν η κυβέρνηση το πράξει, η ΝΔ θα επαναφέρει τους ιερείς στο Δημόσιο.
Ο κ.Γεωργιάδης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να κάνει ρουσφέτια 10.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο αλλά υποτίμησε την αντίδραση των κληρικών.
Όσον αφορά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι έγινε, αλλά όχι με αντικείμενο τη συμφωνία με τον Τσίπρα και ότι είναι τακτικές οι επαφές του Προέδρου της ΝΔ με τον Αρχιεπίσκοπο.
«Εμείς δεν επιτιθέμεθα στον Ιερώνυμο.
Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα είναι προς όφελος και του κράτους και της εκκλησίας» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για απόλυση ουσιαστικά των κληρικών, τονίζοντας ότι εάν  η τρόικα ζητήσει στο μέλλον περικοπή των επιδομάτων οι ιερείς θα χάσουν τα λεφτά τους.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει ο Τσίπρας σε εκλογές με όλη την εκκλησία απέναντί του.
Έχει προσπαθήσει να έχει καλή σχέση με τον Ιερώνυμο και την εκκλησία» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι είναι μηδενική η πιθανότητα να νομοθετήσει η κυβέρνηση.
«Βασική αρχή της ΝΔ είναι ότι δεν θα κάνουμε απολύσεις στο Δημόσιο. θα κρατήσουμε την αναλογία του 1 προς 5 στο Δημόσιο και άρα ο αριθμός των υπαλλήλων θα μειώνεται φυσικά μέσω των συνταξιοδοτήσεων ούτως ώστε να γίνουν φοροελαφρύνσεις στον ιδιωτικό τομέα» είπε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης