Σκουρλέτης: Επικοινωνιακό κατασκεύασμα της ΝΔ το δόγμα Πολάκη – Δεν υπάρχει

Σκουρλέτης: Επικοινωνιακό κατασκεύασμα της ΝΔ το δόγμα Πολάκη – Δεν υπάρχει
Πολλά πράγματα δεν έχουν κατανοηθεί και παρεξηγηθεί σχετικά με τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι το περίφημο δόγμα Πολάκη δεν υπάρχει αλλά είναι επικοινωνιακό κατασκεύασμα της ΝΔ διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
«Δεν υπάρχει δόγμα Πολάκη, το δόγμα Πολάκη είναι ένα επικοινωνιακό ευφυολόγημα-κατασκεύασμα της ΝΔ κατά κύριο λόγο, το οποίο είδαμε να υιοθετεί και ο κ. Παπαντωνίου προ ημερών και οδηγήθηκε στη φυλακή.
Δεν κάνει καλό σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματικού συστήματος, να αντιμετωπίζουν μια διαδικασία η οποία κινείται από τη Δικαιοσύνη και μπορεί να λειτουργήσει εξυγιαντικά και να βοηθήσει στην ανόρθωση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος να αντιμετωπίζουν αυτές τις διαδικασίες με τέτοιο τρόπο, φτιάχνοντας τέτοιου είδους κατασκευάσματα περί δικαιοσύνης, η οποία εκτελεί εντολές της κυβέρνησης.
Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση δόγμα Πολάκη» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περίπτωση Σημίτη, τονίζοντας ότι «κανείς από την κυβέρνηση δεν γνώριζε τι γίνεται με τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη, άλλωστε αν θυμάμαι καλά αυτή η υπόθεση πριν χρόνια είχε βγει στη δημοσιότητα».
Ο κ.Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.
«Βρίσκω λογικό να υπάρχουν και εντός της Εκκλησίας διαφορετικές προσεγγίσεις, φόβοι και ερωτηματικά.
Σημασία έχει να πρυτανεύσει μια λογική με νηφάλιο τρόπο, να καθίσουμε, να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ζητήματα που απασχολούν εδώ και δεκαετίες τις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας.
Αν αυτό το αναγνωρίσουμε ως το βασικό πρόβλημα στον πυρήνα του προβλήματος, νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε τον τρόπο σε όποιο βαθμό, να συμφωνήσουμε σε κοινά βήματα που θα είναι προωθητικά και θα είναι στη βάση του αμοιβαίου οφέλους με βάση τη λογική της διακριτότητας του κράτους από την Εκκλησία.
Άρα όποιος θέλει θα βρει και τον τρόπο» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως πολλά πράγματα από τη συμφωνία δεν έχουν κατανοηθεί, έχουν παρεξηγηθεί.
«Υπάρχει μια γενικευμένη ανασφάλεια σε μέρος του λαϊκού κλήρου, ότι κάποιοι ως εργαζόμενοι πια πετιούνται στον δρόμο, θα περάσουν σε ένα καθεστώς ανασφάλειας, αυτά δεν ισχύουν, σημασία έχει να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα σε μια πιο ορθολογική βάση.
 Και εδώ νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια, η πλευρά του Αρχιεπισκόπου το έχει αντιληφθεί και για αυτό υπήρξε και αυτή η κατ 'αρχήν συμφωνία και στη βάση αυτής της συμφωνίας πορεύεται η κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική αμηχανία από την πλευρά της ΝΔ.
«Είναι έκδηλη η πολιτική αμηχανία της ΝΔ και της αντιπολίτευσης στο σύνολό της απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να υλοποιήσει μια πολιτική που δεν ήταν δική της και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσον αφορά στις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στον κόσμο.
Και αυτό το κατάφερε» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS