Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στήριξη Carney (BoE) στο σχέδιο της May για το Brexit

Βρετανία: Στήριξη Carney (BoE) στο σχέδιο της May για το Brexit
Ο Carney επανέλαβε οτι η κεντρική τράπεζα δεν θα απαντήσει στο σοκ μη επίτευξης συμφωνίας με τη μείωση των επιτοκίων
Τη στήριξή του στη συμφωνία του Brexit που πέτυχαν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May και οι αξιωματούχοι της ΕΕ, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, διότι αυτή θα βοηθήσει να είναι ομαλή η αποχώρηση της χώρας από την ένωση, όπως εκτίμησε.
«Έχουμε τονίσει από την αρχή τη σημασία του να έχουμε κάποια μετάβαση μεταξύ των σημερινών ρυθμίσεων και των τελικών ρυθμίσεων», δήλωσε.
«Άρα χαιρετίζουμε τις μεταβατικές ρυθμίσεις στη συμφωνία αποχώρησης… και λαμβάνουμε υπόψη την πιθανότητα επέκτασης της μεταβατικής περιόδου».
Ο Carney, μιλώντας σε βουλευτές, είπε επίσης ότι η σχεδιαζόμενη ανάλυση από την κεντρική τράπεζα για τις οικονομικές επιπτώσεις του Brexit δεν θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση των επιπτώσεων που θα είχε μια απόφαση της Βρετανίας να παραμείνει στην Ένωση.
«Δεν σκοπεύουμε να εξετάσουμε την παροχή επιπλέον ανάλυσης για το τρίτο σενάριο, που είναι να μη να γίνει καθόλου το Brexit», δήλωσε ο Carney.
, όπως έκανε μετά το δημοψήφισμα του Brexit το 2016.
Ο Carney και άλλοι αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας που μίλησαν μαζί με αυτόν σήμερα επανέλαβαν την προειδοποίησή τους στους επενδυτές να μην υποθέσουν ότι η κεντρική τράπεζα θα απαντήσει στο σοκ μη επίτευξης συμφωνίας με τη μείωση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης