Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικά χαμηλά η μετοχή της Deutsche Bank, λόγω του σκανδάλου της Danske Bank

tags :
Σε ιστορικά χαμηλά η μετοχή της Deutsche Bank, λόγω του σκανδάλου της Danske Bank
Η γερμανική τράπεζα ήταν «ανταποκριτής» του εσθονικού υποκαταστήματος της Danske Bank
Σε ιστορικά χαμηλά κινούνται οι μετοχές της Deutsche Bank, μετά τις διαρροές ότι μάλλον εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Danske Bank.
Ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank επιβεβαίωσε ότι η τράπεζα ενήργησε ως αντιπρόσωπος της Danske Bank στην Εσθονία, οδηγώντας τη μετοχή να καταγράφει πτώση 2,50% στα 8,35 ευρώ.
Η γερμανική τράπεζα ήταν «ανταποκριτής» του εσθονικού υποκαταστήματος της Danske Bank, το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο διεθνών ερευνών.
Η δανέζικη τράπεζα παραδέχθηκε ότι το υποκατάστημα μετέφερε περίπου 250 δισ. δολ. στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες στη Ρωσία.
"Ο ρόλος μας ήταν να διευκολύνουμε τις συναλλαγές της Danske Bank, αλλά η σχέση μας τερματίστηκε το 2015, ύστερα από υπόνοιες ότι οι συναλλαγές δεν ήταν 'καθαρές'", ανέφερε ο εκπρόσωπος.
O πληροφοριοδότης Howard Wilkinson, υποστηρίζει ότι 150 δισ. δολ. «βρώμικου» χρήματος, πέρασαν μέσω της αμερικανικής θυγατρικής μιας ευρωπαϊκής τράπεζας, η οποία πραγματοποιούσε συναλλαγές σε δολάριο για λογαριασμό της Danske Banke.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης