Σπυράκη: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το πώς θα πάμε παρακάτω

Σπυράκη: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το πώς θα πάμε παρακάτω
Σήμερα 4 στους 5 Έλληνες χρωστούν στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έως 3.000 ευρώ είπε η κα.Σπυράκη
Την θέση πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για το πώς θα πάμε παρακάτω διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, αναφέροντας πως τέσσερις στους πέντε Έλληνες χρωστούν έως 3.000 ευρώ στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.
«Θέλουμε να πούμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το πως θα πάμε παρακάτω, εκτός από το πως μπορούμε να μοιράσουμε τη φτώχεια μας.
Σήμερα, τέσσερις στους πέντε Έλληνες χρωστάνε στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έως 3000 ευρώ.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε το απλό, το οποίο θα κάνουμε πράξη αμέσως μόλις ανέβουμε στην κυβέρνηση: 20 ευρώ ελάχιστη καταβολή κάθε μήνα, για να έχουμε μια αξιοπρεπή κανονικότητα, για να είναι ένα μέτρο το οποίο θα κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται ότι ζουν αξιοπρεπώς, είναι μια ρύθμιση αξιοπρέπειας και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να πάρουν μια αναπνοή, τέτοιου είδους μέτρα από αυτή την κυβέρνηση δεν είδαμε, βασίζονται μόνο στην υπερφορολόγηση» είπε μιλώντας στο Real Fm η κα.Σπυράκη, τονίζοντας ότι «περάσαμε οκτώ, εννέα χρόνια κρίσης, στα οποία αυτή η κυβέρνηση είναι από το 2015 στο τιμόνι της χώρας και αυτή η κυβέρνηση έκανε πολύ συγκεκριμένες επιλογές με πρώτη την υπερφορολόγηση».
Όσον αφορά το θέμα της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου η κα.Σπυράκη τόνισε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος δεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΝΔ ούτε για την πρόθεσή του να συνάψει συμφωνία με την κυβέρνηση, ούτε για κανένα από τα στοιχεία αυτής της συμφωνίας».
«Η συζήτηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο ήταν από τις συζητήσεις που γίνονται με αρκετή συχνότητα και αφορούσε προφανώς θέματα που αφορούν στην Εκκλησία, ζητήματα που αφορούν στη Συνταγματική αναθεώρηση, αλλά σε καμία περίπτωση η ΝΔ και ο Πρόεδρος της ΝΔ προσωπικά δεν είχε ενημερωθεί για το σχέδιο της συμφωνίας, το οποίο δόθηκε πανηγυρικά στη δημοσιότητα, μην κοιτάτε που μετά τα πράγματα άλλαξαν.
Πράγματι είπαμε ότι είναι στην ορθή κατεύθυνση η συμφωνία στην πρώτη φάση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, να τους γεμίσουμε με ανασφάλεια και συγχρόνως να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό αφού το ποσό θα υπάρχει και θα μεταφερθεί στην Εκκλησία και ένα άλλο ποσό που καλύπτει σήμερα τη μισθοδοσία των κληρικών θα χρησιμοποιηθεί για 10.000 προσλήψεις.
Αυτό ήταν προφανές ότι ήταν το προεκλογικό εύρημα της κυβέρνησης, το οποίο φαίνεται και από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, απλώς δεν της βγήκε» υποστήριξε η εκπρόσωπος της ΝΔ, η οποία υποστήριξε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις έρευνες της Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS