Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Δεν πρόκειται να μας επηρεάσουν οι αμερικανικές κυρώσεις - Οι ΗΠΑ έχουν απομονωθεί διεθνώς

tags :
Ιράν: Δεν πρόκειται να μας επηρεάσουν οι αμερικανικές κυρώσεις - Οι ΗΠΑ έχουν απομονωθεί διεθνώς
Η πλευρά της Τεχεράνης τονίζει ότι η Ουάσιγκτον είναι μόνη στην προσπάθειά της να υπονομεύσει το Ιράν
Τη θέση ότι το Ιράν δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις αμερικανικές κυρώσεις διατύπωσε σήμερα (20/11) ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Amir Hatami, παρά την προσπάθεια των ΗΠΑ να εμποδίσουν τη χώρα από το χρησιμοποιήσει εγχώριους πόρους.
Ειδικότερα, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον «είναι μόνη στην προσπάθειά της να υπονομεύσει το Ιράν», αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα των ΗΠΑ σε βάρος της χώρας του.
Παράλληλα, ο Amir Hatami πρόσθεσε ότι «Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να σχηματίσουν έναν συνασπισμό εναντίον του Ιράν, αλλά κανείς δεν εντάχθηκε σε αυτόν, καθώς η παγκόσμια συνείδηση αυξήθηκε».
Σημειώνεται ότι στις αρχές του Νοεμβρίου, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, παρά την ευρύτατη κριτική που δέχθηκαν για τη σχετική απόφαση από τη διεθνή κοινότητα.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mohammad Javad Zarif, δήλωσε νωρίτερα ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δυσκολεύονται να εγκαταστήσουν ένα ειδικό σύστημα συναλλαγών, το οποίο θα μπορούσε να παρακάμψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ και να επιτρέψει στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ευρώπης και Ιράν να συνεχιστούν κανονικά.
«Οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να εντοπίσουν μία χώρα που θα φιλοξενήσει το SPV», σχολίασε ο Ιρανός υπουργός αναφορικά με τον σχετικό μηχανισμό, προσθέτοντας ότι «στην πραγματικότητα, ορισμένες χώρες που έχουν προταθεί ως οικοδεσπότες δεν έχουν αποδεχθεί αυτό το καθήκον και οι διαπραγματεύσεις για την αναγνώριση ενός οικοδεσπότη για τον μηχανισμό SPV συνεχίζονται».
«Το Ιράν δε μπορεί να συνεχίσει με τη σημερινήγ κατάσταση εκτός εάν τα οικονομικά της οφέλη είναι εγγυμένα στη συμφωνία», υπογράμμισε ο Mohammad Javad Zarif, αναφορικά με την πρόθεση των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία μεταξύ Ιράν και Δύσης (εκτός των ΗΠΑ) να την διατηρήσουν σε ισχύ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης