Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος May: Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε μια τελική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα

Εκπρόσωπος May: Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε μια τελική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα
Δεν υπάρχει μεταβολή στη θέση της κυβέρνησης, ότι καμία συμφωνία δεν είναι καλύτερη από μια κακή συμφωνία, τόνισε ο εκπρόσωπος
Την αποφασιστικότητα της βρετανικής κυβέρνησης να καταλήξει σε μια συμφωνία για το Brexit όσο το δυνατόν συντομότερα, υπογράμμισε σήμερα (20/11/2018) ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May.
«Δεν υπάρχει μεταβολή στη θέση της κυβέρνησης, ότι καμία συμφωνία δεν είναι καλύτερη από μια κακή συμφωνία, αλλά δεν πιστεύουμε ότι τίθεται τέτοιο θέμα», τόνισε ο εκπρόσωπος.
Για την αυριανή (21/11) συνάντηση της May με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν αναμένεται οι δύο αξιωματούχοι να δώσουν τα χέρια για μια τελική εκδοχή της μελλοντικής σχέσης, τονίζοντας πως η συνάντηση εντάσσεται απλά στο σχέδιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η συνάντηση με τον Juncker δεν αναμένεται να οδηγήσει σε δημοσίευση κάποιου εγγράφου για το Brexit.
Ερωτηθείς εάν υπήρξαν διαφωνίες εντός του υπουργικού συμβουλίου για το Brexit, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν θα το χαρακτήριζε έτσι.
«Η συζήτηση για το Brexit στο υπουργικό συμβούλιο ήταν εποικοδομητική, όλοι στηρίζουν την πρωθυπουργό», δήλωσε.
«Η συζήτηση του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με το Brexit επικεντρώθηκε σε ένα πλαίσιο για τη μελλοντική σχέση και όχι στη συμφωνία απόσυρσης», διευκρίνισε.
Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι εντατικές συνομιλίες για το Brexit συνεχίζονται.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργικό συμβούλιο είναι ενωμένο στην προσπάθεια αναζήτησης της καλύτερης συμφωνίας για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης