Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Nouy (SSM): Σε πρώιμο στάδιο η ελληνική πρόταση για μείωση των NPLs στις τράπεζες

Nouy (SSM): Σε πρώιμο στάδιο η ελληνική πρόταση για μείωση των NPLs στις τράπεζες
Σε πρώιμο στάδιο η πρόταση της Ελλάδας για μείωση των NPLs
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία της  ελληνικής πρότασης για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στις τράπεζες, τόνισε η επικεφαλής του SSM, Daniele Nouy, τονίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μια διαδικασία σε πολύ πρώιμο στάδιο.
Η Nouy μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε εκδήλωση του Bruegel για την τραπεζική εποπτεία.
Όπως έχει μεταδώσει το bankingnews.gr, ενώ στις 22 Νοεμβρίου η ΤτΕ θα ανακοινώσει και επίσημα το σχέδιο της για το πώς θα δομείται το SPV, πως θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια DTCs των τραπεζών και πως θα μεταφερθούν στην εταιρία ειδικού σκοπού έως 40 δισεκ. οι τράπεζες ήδη αποδομούν την λύση, ενώ η κυβέρνηση…προτείνει το κυπριακό – ιταλικό μοντέλο.
Ωστόσο οι τραπεζίτες δεν κρύβουν την διάχυτη ανησυχία τους καθώς θεωρούν ότι τα μοντέλα που παρουσιάζονται είναι πιθανό να επιδράσουν αρνητικά στους δανειολήπτες και να σταματήσουν να πληρώνουν ποντάροντας σε μια συλλογική λύση που θα έρθει στο μέλλον.
Ταυτόχρονα αναφέρουν ότι οι θεσμοί είχαν απορρίψει την λύση της bad bank – λύση που έμμεσα προκρίνει η ΤτΕ - επειδή θεωρούσαν και θεωρούν ότι θα δημιουργήσει την αίσθημα στους πολίτες του εφησυχασμού να μην πληρώνουν άπαξ και θα έρθει μια bad bank.
Ταυτόχρονα εγείρονται θέματα εταιρικής διακυβέρνησης ποιος θα διοικεί το SPV που προτείνει η ΤτΕ θα είναι μοντέλο PQH – οι συγχωνευόμενες bad bank - εάν είναι τότε εγείρονται θέματα αξιοπιστίας και διοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης