Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ούτε μαντίλι να κλάψουμε…

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ούτε μαντίλι να κλάψουμε…
ΑΓΟΡΑ: Δεν ξέρω τι σας θύμισε εσάς η σημερινή συνεδρίαση αλλά εμάς μας φάνηκε σαν την περίοδο του GRexit. Μιλάμε για χοντρό χώσιμο αν και είχαν προηγηθεί 4 πτωτικές.
Συμπληρώσαμε 5 και μάλιστα κόψαμε τις 610 μονάδες σαν… βούτυρο. Το έλεγε η τεχνική ανάλυση.

Όσο πιο συχνά πλησιάζεις μία στήριξη αν δεν απομακρύνεσαι κάποια στιγμή τη σπας. Δεν έγινε σήμερα μόνο στους δείκτες αλλά και σε πολλές μετοχές. Από φήμες επίσης άλλο τίποτα. Για ό,τι θέλετε. Μερικές βέβαια μάλλον ευσταθούν αφού στο ταμπλό έγινε μακελειό.

Όλες οι μετοχές του FTSE 25 στο κόκκινο και μόλις 15 μετοχές από το σύνολο των εισηγμένων έκλεισαν θετικές. Για να δούμε αν θα μπορέσει να βγάλει αντίδραση εδώ ή λίγο πιο κάτω το ΧΑ. Το κλίμα βέβαια και στο εξωτερικό δεν βοηθάει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μειώνονται οι short θέσεις, δηλαδή γίνεται short covering και οι μετοχές καταγράφουν τεράστιες απώλειες την ημέρα που κλείνονται οι ανοικτές θέσεις. Δηλαδή φανταστείτε που θα πήγαιναν οι μετοχές αν δεν υπήρχε στην πλευρά των αγοραστών ο σορτάκιας.

Πυροβολούσαν την Alpha Bank σήμερα καθώς μπορεί να μην βγαίνει από τον MSCI Greece αλλά δεν μπορεί Εθνική + Eurobank = Alpha Bank. Από την αρχή του έτους έχει σημαντικά μικρότερες απώλειες έναντι των άλλων τραπεζών. Κάποια στιγμή θα την έβλεπαν τη διαφορά.

JUMBO: Άγρια επίθεση δέχθηκε η μετοχή και ο όγκος ξεπέρασε τις 300 χιλ. τεμάχια. Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 12,10 ευρώ με απώλειες 7,35%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έσπασε το προηγούμενο χαμηλό των 7,44 ευρώ και έφυγε σφαίρα στα 7,02 ευρώ με όγκο 411 χιλ. τεμάχια. Οριακά υψηλότερα από το 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

ΟΠΑΠ: Σφυροκόπημα και εδώ. Με 286 χιλ. τεμάχια έκλεισε με απώλειες 6,32% και στα 7,64 ευρώ.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Έτσι όπως βλέπουμε τις αποτιμήσεις αυτές που δίνουν καλά μερίσματα λόγω της πτώσης θα πρέπει να προσεχθούν περισσότερο. Υπάρχουν μετοχές που αν επαναλάβουν τις διανομές θα μεταφράζεται σε απόδοση άνω του 5%.

Προσέξτε ότι υπάρχουν μερίσματα ή επιστροφές κεφαλαίου να δοθούν σε Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΕΛΠΕ, Motor Oil και από μικρές Νάκας και ΕΛΒΕ που είναι και υψηλά. Δηλαδή ΕΛΒΕ και ΕΛΠΕ δίνουν 0,25 ευρώ μόνο που της ΕΛΒΕ είναι καθαρό και η τιμή στο μισό των ΕΛΠΕ

ΑEGEAN: Αν και δεν θα αποκλείαμε περαιτέρω πτώση, αφού βρίσκει στηρίξεις λίγο πιο κάτω, εδώ η τιμή των 6,75 ευρώ αν επαναληφθεί το μέρισμα της χρήσης 2017 θα είναι άκρως ικανοποιητική.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Τι να κρατήσουν και αυτά. Εδώ κάνανε κουρελόχαρτα μετοχές που είχαν τεράστιους επενδυτές στα μετοχολόγια, αυτές θα άφηναν;

Ξεχωρίσαμε λόγω όγκου την πτώση στη Σελόντα με 662 χιλ. τεμάχια, ακολούθησε η Νηρεύς με πτώση 5% και κάτι με όγκο 113 χιλ. τεμάχια. Εδώ θα πρέπει να περιμένουν οι επενδυτές τις δημόσιες προτάσεις αλλά με τα εξάμηνα που είδαμε μάλλον επιβεβαιώνονται όσα γράφαμε στο παρελθόν.

ΕΛΤΟΝ: Με λιγότερα από 1.300 τεμάχια έκλεισε στα 1,1750 ευρώ και στο -4,47% που δίνει αποτίμηση 31 εκατ. ευρώ.

NEWSPHONE: Με όγκο 24 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 5,36% και έκλεισε στα 0,3180 ευρώ ήτοι αποτίμηση 8,8 εκατ. ευρώ.

ΟΛΥΜΠ: Στα θετικά η εντολή αγοράς στα 10 χιλ. τεμαχίων στα 1,20 ευρώ και στο -4%. Βρέθηκαν όμως οι πωλητές και ο όγκος ανήλθε σχεδόν στις 13 χιλ. τεμάχια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης