7.505 προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη από το υπουργείο Παιδείας

7.505 προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη από το υπουργείο Παιδείας
Υπ. Παιδείας: 7.505 προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη
Πρόσθετοι πόροι για την υποστήριξη όλων των μαθητών του γενικού σχολείου που χρήζουν εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης εξασφαλίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μετά από ενέργειες του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Κατά το τρέχον σχολικό έτος έχουν γίνει 5.913 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση και 1.592 προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.
Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτές οι 7.505 προσλήψεις συνιστούν «ιστορικό άλμα» στην παράλληλη στήριξη, καθώς καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων-αναγκών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης «για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο εύρος» και στηρίζουν την εκπαιδευτική καθημερινότητα των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο γενικό σχολείο.
Κατά τον υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση όλων των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με αναπηρία, αποτελεί στόχο υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση.
«Η αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι διακριτή και αδιαμφισβήτητη.
Η προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών σ’ ένα δημόσιο σχολείο που προάγει την αλληλεγγύη, τη συνοχή και την αποδοχή της διαφορετικότητας συνεχίζεται με αμείωτη αποφασιστικότητα» δηλώνει ο κ. Γαβρόγλου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS