Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καρυτινός (Εθνική Πανγαία): Μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών στο εμπορικό real estate

Καρυτινός (Εθνική Πανγαία): Μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών στο εμπορικό real estate
Ο χώρος του εμπορικού real estate στην Ελλάδα, που αφορά ακίνητα με πολύ καλά χαρακτηριστικά, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους ξένους επενδυτές
«Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών στο εμπορικό real estate στην Ελλάδα», διαπιστώνει, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ Α.Ε.Ε.Α.Π., με αφορμή την ανακοίνωση για εξαγορά «πακέτου» ακινήτων συνολικής αξίας άνω των 145 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Κύπρου.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρυτινός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ο χώρος του εμπορικού real estate, που αφορά ακίνητα με πολύ καλά χαρακτηριστικά, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους ξένους επενδυτές.
Αυτό φαίνεται και από τις τοποθετήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έχουν γίνει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης και από την από εκεί και πέρα πορεία αυτών των εταιρειών.
Πρόκειται για έναν χώρο που, μεταξύ άλλων, θα αποτελέσει βασικό κομμάτι, στο οποίο θα κατευθυνθούν ξένες επενδύσεις, καθότι στην ευρύτητά του περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες ακινήτων, περιλαμβανομένων και των ξενοδοχείων».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. τόνισε την ανάγκη αλλαγής του φορολογικού καθεστώτος. «Είμαστε ένας κλάδους που ενώ έχει προσφέρει πάρα πολύ και κατά τη διάρκεια της κρίσης, έχει υποστεί τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση. Έχουμε πάνω από 700% επιβάρυνση στη φορολογίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «θα έπρεπε να έχουμε ένα ανταγωνιστικό φορολογικό πλαίσιο προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερα ξένα κεφάλαια στη χώρα».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Με λίγες πολύ απλές κινήσεις στο θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο μπορούν να έλθουν σημαντικά ξένα κεφάλαια στη χώρα», επισημαίνοντας ότι η «Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ελληνική οικονομία».
Όσον αφορά τη συμφωνία της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ με την Τράπεζα Κύπρου, που αφορά, μεταξύ άλλων, στην εξαγορά πακέτου 21 ακινήτων στην Κύπρο και δύο στην Ελλάδα ο κ. Καρυτινός εξήγησε ότι πρόκειται για ένα μικτό χαρτοφυλάκιο εισοδήματος, με διαφορετικά είδη εμπορικών ακινήτων όπως γραφεία, ένα ξενοδοχείο, αποθήκες, κλπ.
«Όλα τα ακίνητα είναι μισθωμένα, και είναι ακριβώς το είδος της επένδυσης που κάνει η Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ Α.Ε.Ε.Α.Π.  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα μακροπρόθεσμο σταθερό εισόδημα, το οποίο μπορούμε να μεταβιβάζουμε κι εμείς στους μετόχους μας με τη μορφή μερισμάτων (dividends)».
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Καρυτινό, τα υπόλοιπα βήματα είναι καθαρά τυπικά και διαδικαστικά, καθώς η συμφωνία πρόκειται να έχει κλείσει εντός των πρώτων μηνών του 2019, αφού ολοκληρωθούν οι εγκρίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου, της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και όλους τους σχετικούς οργανισμούς.
«Είναι σημαντικό να κάνουμε μεγάλες συμφωνίες ανάλογες με το μέγεθος της εταιρείας και χρειαζόμαστε τέτοια πακέτα, προκειμένου να κάνουμε τη διαφορά».
Κλείνοντας ανέφερε: «Θεωρούμε την Κύπρο επέκταση του Ελλαδικού χώρου, και για εμάς αποτελεί ενιαία αγορά με την Ελλάδα.
Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ ως χώρος επενδύσεων. Σκοπεύουμε να κάνουμε και άλλου είδους επενδύσεις, ενώ για το asset management εκεί θα υπάρχει τοπικά team.
Η Κύπρος αποτελεί στρατηγικό χώρο επενδύσεων.
Έχουμε ήδη επεκταθεί και πρόκειται να επεκταθούμε και περαιτέρω».

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης