Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ron Paul Institute: Η αναγκαία «αλλαγή καθεστώτος» για την κυβέρνηση Trump

Ron Paul Institute: Η αναγκαία «αλλαγή καθεστώτος» για την κυβέρνηση Trump
«Πυρά» του Ron Paul Institute στην Ουάσιγκτον 
Νέα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump εξαπολύει το Ron Paul Institute for Peace & Prosperity (του γνωστού Αμερικανού επιστήμονα και πολιτικού, Ron Paul), εστιάζοντας στην εξωτερική πολιτική και, ειδικότερα, στον απεσταλμένο της Ουάσιγκτον για τον συριακό πόλεμο, James Jeffrey.
Αφού υπενθυμίσει τα πρόσφατα κατορθώματα των κκ. Bolton Haley, Pompeo, και Miller, ανώτατων αξιωματούχων στην εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον, το ινστιτούτο σημειώνει πως ο πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ σε Ιράκ, Τουρκία και Αλβανία, που διορίστηκε στο πόστο του τον περασμένο Αύγουστο, υποστήριξε πρόσφατα πως οι Σύροι τρομοκράτες της αντιπολίτευσης «δεν είναι τρομοκράτες, αλλά άνθρωποι που πολεμούν έναν εμφύλιο πόλεμο εναντίον ενός βάρβαρου δικτάτορα».
Αργότερα, μετέβη στο Ισραήλ για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu.
«Ο James Jeffrey είναι ιδιαίτερα δραστήριος αυτόν τον μήνα.
Στις 7 Νοεμβρίου δήλωσε ότι θα ήθελε η Ρωσία να διατηρήσει μια «ανεκτική προσέγγιση» που θα επέτρεπε στους Ισραηλινούς να επιτεθούν στους ιρανικούς στόλους στη Συρία. Όσον αφορά τον πιθανό μελλοντικό ρόλο του Ιράν στη Συρία, παρατήρησε ότι "οι Ιρανοί αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης".
Στις 15 Νοεμβρίου ανέφερε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα εγκαταλείψουν τη Συρία προτού εγγυηθούν τη νίκη εναντίον του ISIS, συμπληρώνοντας πως "δεν γίνεται υπάρξει διαρκής ήττα του ISIS μέχρι να υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή στο καθεστώς της Συρίας και θεμελιώδης μεταβολή του ρόλου του Ιράν στη Συρία, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην άνοδο του ISIS στην πρώτη θέση το 2013 το 2014".
Ο Jeffrey είναι απλώς μια άλλη ανακύκλωση του μύθου ότι η συριακή αντιπολίτευση συνίστατο σε καλούς λαούς που ήθελαν να εδραιώσουν τη δημοκρατία στη χώρα.
Στην πραγματικότητα, ενσωμάτωσε τρομοκρατικά στοιχεία από την αρχή και ομάδες όπως το ISIS και οι θυγατρικές της Αλ Κάιντα», αναφέρει το ινστιτούτο, κατηγορώντας μεταξύ άλλων αστικά τον διπλωμάτη πως επιχειρεί να δώσει στο Ισραήλ ένα κομμάτι από την «πίτα» των συριακών εδαφών.
«Η μόνη αλλαγή του καθεστώτος που απαιτείται στην Ουάσιγκτον είναι αυτή που θα περιλαμβάνει την απομάκρυνση των κκ. Jeffrey, Bolton, Haley, Pompeo και Miller.
Επίσης, πρέπει να απαλλαγούμε από τον γαμπρό Jared Kushner και το σύμβολο των Ορθοδόξων Εβραίων, τον Jason Greenblatt, τον "διαπραγματευτή ειρήνης" και τον David Friedman, τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ.
Κανένας από αυτούς δεν είναι σε θέση να ενεργήσει για να προωθήσει οποιοδήποτε αμερικανικό εθνικό συμφέρον», καταλήγει το ινστιτούτο.

Διαβάστε: Ron Paul Institute: Γιατί οι ΗΠΑ του Trump δεν αφήνουν επιτέλους ήσυχη τη Συρία;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης