Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Το Κτήμα Semeli παρουσιάζει τα κρασιά του και τα αναπτυξιακά σχέδια του

tags :
Το Κτήμα Semeli παρουσιάζει τα κρασιά του και τα αναπτυξιακά σχέδια του
Το Κτήμα Semeli παρουσιάζει τα κρασιά του και τα αναπτυξιακά σχέδια του
Με στόχο την παρουσία στις τοπικές αγορές, τη γνωριμία με τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και τους λάτρεις των οίνων υψηλής ποιότητας, το Κτήμα Semeli, πραγματοποίησε στα Ιωάννινα, ενημερωτική εκδήλωση για τα αναπτυξιακά σχέδια του Οινοποιείου, αλλά και γευσιγνωσίας των ΠΟΠ κρασιών του Κτήματος.
Η εκδήλωση, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός κύκλου παρουσίασης των κρασιών και των δραστηριοτήτων του «Κτήματος Semeli» σε 13 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Η επιλογή των Ιωαννίνων, έγινε με γνώμονα την πλούσια πολιτιστική αλλά και οινική παράδοση της περιοχής.
Οι παρουσιάσεις απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου, sommeliers, F&B και εμπόρους με σκοπό να γνωρίσουν τα κρασιά Semeli το όραμα και τη φιλοσοφία του οινοποιείου, τη νέα επένδυση στον Οινοτουρισμό, αλλά και τη διαρκή επένδυση στη βελτιστοποίηση και την αναβάθμιση των υποδομών και των μεθόδων παραγωγής, που διαμορφώνουν την «ταυτότητα», του Κτήματος Semeli.
«ΤοΚτήμα Semeli περνά πλέον σε μία νέα εποχή, με έμφαση και προτεραιότητα στην παραγωγή ξεχωριστών, premium οίνων, κάτω από μία ισχυρή ταυτότητα», αναφέρει ο Οινολόγος και Γενικός Διευθυντής του Οινοποιείου Semeli, Λεωνίδας Νασιάκος.
H εταιρία, επεκτείνει τους ιδιόκτητους αμπελώνες με νέες φυτεύσεις βιολογικής καλλιέργειας, δοκιμάζει την παραγωγή καινούριων ποικιλιών ελληνικών και διεθνών σε terroir που θα εξελιχθούν σε αμπελοτόπια, από τα οποία θα παράγονται ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού (single vineyard- single cru).
Επίσης, επενδύει στην ανάδειξη γηγενών ποικιλιών, που θα καλλιεργούνται και θα οινοποιούνται, αρχικά πειραματικά, σε έναν πρότυπο αμπελώνα, που περιβάλλει το Οινοποιείο.
Παράλληλα, το Οινοποιείο αναβαθμίζεται διαρκώς χρησιμοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας σε όλα τα στάδια της παραγωγής κρασιού, έτσι ώστε, η παράδοση στην τεχνική σε συνδυασμό με τον σύγχρονο εξοπλισμό, να εγγυηθούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στη συνολική παραγωγή, δίνοντας κρασιά υψηλής ποιότητας, που θα ξεχωρίσουν τόσο στο ράφι, όσο και στο ποτήρι του καταναλωτή.
Ο Οινοτουρισμός, αποτελεί μια νέα δυναμική δραστηριότητα του Κτήματος τα τελευταία χρόνια, ενώ σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας, θα αποτελέσει μία σημαντική πηγή εσόδων και θα γίνει η αφετηρία για τη δημιουργία ενός ισχυρού δεσμού , ανάμεσα στον φίλο-επισκέπτη και τα κρασιά Semeli.
Η εταιρία, συνεργάζεται με τουριστικά γραφεία και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό, υποδέχεται και φιλοξενεί γκρουπ οινόφιλων από όλες τις χώρες και φυσικά, καλωσορίζει Έλληνες φίλους του κρασιού, αλλά και περιηγητές της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης