Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακώστα: Εφεξής όποιος βανδαλίζει, θα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα

Παπακώστα: Εφεξής όποιος βανδαλίζει, θα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα
Όποιος βανδαλίζει, θα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα, ξεκαθάρισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη
Εφεξής όποιος βανδαλίζει, σπάει ή καταστρέφει θα πρέπει να υπέχει από το Ελληνικό Δημόσιο και αστική αποζημίωση και αυτός λοιπόν θα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του, ξεκαθάρισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR σχετικά με τους βανδαλισμούς.
Ερωτηθείσα σχετικά με τη χρήση του “Αίαντα”, απάντησε πως «κάναμε αυτό που κάνει κάθε σοβαρό κράτος, κάθε σοβαρή Αστυνομία σε ανάλογες περιπτώσεις.
Είναι ο ηπιότερος τρόπος αντιμετώπισης, διότι δεν χρησιμοποιείς χημικά», ενώ πρόσθεσε πως “το κράτος πρέπει να γίνεται σεβαστό”.
Συνεχίζοντας, η Υφυπουργός τόνισε πως «το δόγμα το οποίο υπηρετούμε είναι απέναντι, επίθεση στην παραβατικότητα και στην ανομία»
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η περισσότερη δράση της Αστυνομίας φέρνει περισσότερη ασυδοσία, η κ. Παπακώστα υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει περισσότερη ή λιγότερη δράση, υπάρχει η νόμιμη δράση.
Δεν βλέπω καμία ασυδοσία στο να υπηρετείς το Κράτος Δικαίου αποτελεσματικά, στο να κρατάς τους πολίτες ασφαλείς, στο να προστατεύεις τις περιουσίες των πολιτών και τη δημόσια περιουσία, και να περιφρουρείς την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την ασφάλεια της χώρας.
Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη διότι δεν συνέβη και κάτι τέτοιο άλλωστε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης