Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρώιμες οι 3 προτάσεις για τα NPEs – Ενώ ο SSM ενταφιάζει τις λύσεις… αναστήθηκε η αμφιβολία για τα κεφάλαια των τραπεζών

Πρώιμες οι 3 προτάσεις για τα NPEs – Ενώ ο SSM ενταφιάζει τις λύσεις… αναστήθηκε η αμφιβολία για τα κεφάλαια των τραπεζών
Ενώ οι τράπεζες έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να φανούν συνεπείς οι προτάσεις που απερίσκεπτα παρουσιάζονται στο τέλος βλάπτουν σοβαρά τις τράπεζες και αμαυρώνουν την μεγάλη προσπάθεια των διοικήσεων
Ενός κακού μύρια έπονται λέει ο θυμόσοφος λαός.
Και ενώ το ΤΧΣ ο βασικός μέτοχος εκπροσωπώντας το κράτος αρχικώς με το Ιταλικό μοντέλο, ακολούθως η ΤτΕ με την δυσνόητη πρόταση με SPV και μεταφορά κεφαλαίων έως 7,5 δισεκ. DTC και η κυβέρνηση με το Κυπριακό μοντέλο επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις τράπεζες στην αντιμετώπιση των NPEs…ήρθε ο SSM ο Εποπτικός Μηχανισμός και χαρακτήρισε όλα αυτά τα σχέδια πρώιμα «είναι πολύ πρώιμα» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των τραπεζών που υπάγεται στην ΕΚΤ και εποπτεύει όλες τις ευρωπαϊκές συστημικές τράπεζες ουσιαστικά ενταφίασε τις λύσεις που εξέτασαν οι άλλοι ερήμην των τραπεζών.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ούτε το ΤΧΣ συνεργάστηκε με τις τράπεζες για να καταλήξει στην πρόταση του, ούτε η ΤτΕ συνεργάστηκε με τις τράπεζες για να καταλήξει στην πρόταση του.
Δηλαδή πολλοί θεσμικοί φορείς ερήμην των τραπεζών προσπάθησαν να βρουν λύσεις για τις τράπεζες τις οποίες ο SSM τις θεωρεί πρόωρες.
Όμως η ζημία έγινε.
Ενώ ενταφιάστηκαν οι 3 λύσεις στο προσκήνιο παραμένει μόνο το ισχύον καθεστώς της στοχοθεσίας μείωσης των προβληματικών δανείων έως το 2021 από τις τράπεζες.
Και ενώ υπήρξε για 20 ημέρες αναστάτωση στο σύστημα με τις προτάσεις που κάθε εβδομάδα και κάποιος θεσμικός φορέας κατέθετε η ζημία έγινε.
Οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών έχουν καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να επαναφέρουν σε μια ισορροπία τους ισολογισμούς τους.
Η επαναφορά, η ανάσταση της αμφιβολίας για το εάν έχουν επαρκεί κεφάλαια, εάν θα επιτύχουν τους στόχους τους για τα προβληματικά δάνεια ήταν η βασική επιχειρηματολογία – προπαγάνδα των short funds.
Ενώ οι τράπεζες έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να φανούν συνεπείς οι προτάσεις που απερίσκεπτα παρουσιάζονται στο τέλος βλάπτουν σοβαρά τις τράπεζες και αμαυρώνουν την μεγάλη προσπάθεια των διοικήσεων όλο αυτό το διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης