Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Το βλέμμα στο εξωτερικό – Οι διεθνείς ανησυχίες επηρεάζουν το ΧΑ , χάθηκαν 3,3 δισ. ευρώ σε πέντε συνεδριάσεις

tags :
XA: Το βλέμμα στο εξωτερικό – Οι διεθνείς ανησυχίες επηρεάζουν το ΧΑ , χάθηκαν 3,3 δισ. ευρώ σε πέντε συνεδριάσεις
Στο επίκεντρο ξανά οι τραπεζικές μετοχές αλλά και οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που χθες δέχθηκαν έντονες ρευστοποιήσεις
Πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε το ΧΑ με τις αθροιστικές απώλειες να ανέρχονται σε 3,3 δισ. ευρώ.
Οι τραπεζικές μετοχές έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων λόγω MSCI, αλλά οι πιέσεις εξαπλώθηκαν σε όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό λόγω των ανησυχιών των επενδυτών διεθνώς, ανησυχίες που πηγάζουν από την Ιταλία και το Brexit.
Παράλληλα η αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων δίνει επιπλέον λόγους για πίεση στην αγορά.
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση του αρνητικού momentum αλλά με μικρότερη ένταση και εκτιμούν πως η τάση που θα επικρατήσει στις διεθνείς αγορές θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Εκτός των τραπεζών, η μετοχή της Fourlis θα βρεθεί στο επίκεντρο λόγω ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου τα οποία ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Αποτελέσματα θετικά ανακοίνωσε και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.
 
Eurobank
Με τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με την παγκόσμια ανάκαμψη να αυξάνονται, η ψυχολογία είναι πιθανό να παραμείνει αρνητική σήμερα, ειδικά καθώς το Brexit και η Ιταλία οδηγούν σε παγκόσμια αποφυγή ρίσκου.
 
Euroxx
Περιμένουμε πως η αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων θα φέρουν πίεση στις ελληνικές μετοχές
 
Beta
Μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις με αθροιστικές απώλειες 3,3 δισ. ευρώ η αγορά σήμερα ίσως περιορίσει το αρνητικό momentum μετά και το άνοιγμα των βασικότερων ξένων αγορών.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης