Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση μετά από 5 πτωτικές συνεδριάσεις

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση μετά από 5 πτωτικές συνεδριάσεις
ΑΓΟΡΑ: Με τους αγοραστές πιο ψηλά στην προσυνεδρίαση, δόθηκε ένα σήμα για αντίδραση μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, οι οποίες μείωσαν την κεφαλαιοποίηση του ΧΑ κατά 3,3 δισ. ευρώ.

Οι ξένες αγορές θα δίνουν τάση, οι ανησυχίες γύρω από το Brexit και την Ιταλία παραμένουν, ενώ στα δικά μας έχουμε τα ομόλογα, το θέμα της ελάφρυνσης των τραπεζών, κάποιες φήμες και φυσικά τις πολιτικές εξελίξεις που αναμένονται σε κρίσιμα θέματα όπως αυτό των συντάξεων.

Τα εταιρικά αποτελέσματα δεν είναι σημαντικά, αφού χθες ανακοίνωσαν Fourlis και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Πολλές κάνουν χρήση του δικαιώματος να μην ανακοινώνουν έστω και κάποιες βασικές γραμμές. Μετά κάνουν συνέδρια για περισσότερη διαφάνεια.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Από τον Φεβρουάριο που ήταν περίπου στα 2,10 ευρώ υποχώρησε προς τα 1,10 ευρώ και σήμερα μετά τα καλά αποτελέσματα ενισχύεται άνω του 5% με όγκο στο ξεκίνημα 6 χιλ. τεμάχια.

ΕUROBANK: Εντολή αγοράς 285 χιλ. τεμαχίων στο +2,91% και στα 0,46 ευρώ στην προσυνεδρίαση. Αντιδρά κατά 3% στο ξεκίνημα και η αποτίμηση παίζει και πάλι με το 1 δισ. ευρώ.

FOURLIS: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα αποτελέσματα και η μετοχή αντιδρά ανοδικά κατά 3% περίπου. Πάντως με βάση τις εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους το p/e δεν είναι χαμηλό. «Κλειδί» η ανάπτυξη στην Ελλάδα. Αν βελτιωθεί η ψυχολογία των καταναλωτών τα ΙΚΕΑ θα πάνε καλύτερα και επομένως και τα κέρδη.

SHORT: Παραμένουν κάποια short στις τράπεζες αλλά και στη ΔΕΗ, ενώ στην Εθνική μειώθηκαν σε ποσοστό που είναι μη ανακοινώσιμο. Είπαμε, μειώνονταν τα short στις προηγούμενες συνεδριάσεις και οι τραπεζικές μετοχές κατέγραφαν μεγάλες απώλειες.

Δηλαδή έβγαινε αγοραστής ο σορτάκιας αλλά φανταστείτε τι πίεση υπήρχε και δεν μπορούσε να δώσει αντίδραση. Αυτό που δημιουργεί σκέψεις είναι τα short στην Πειραιώς και τη ΔΕΗ που παρά τη μεγάλη πτώση των μετοχών δεν λένε να κλείσουν.

ΥΓΕΙΑ: Συνεχίζονται οι αγορές λόγω δημόσιας πρότασης. Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα είχε γίνει όγκος άνω των 500 χιλ. τεμαχίων. Στα 290 εκατ. ευρώ η αποτίμηση έναντι 108 εκατ. ευρώ του ΙΑΣΩ που ενισχύεται 2,5%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης