Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαράκη (ΝΔ): Ούτε χρέη 500 ευρώ δεν μπορούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι – Απέτυχε ο Τσίπρας

Ζαχαράκη (ΝΔ): Ούτε χρέη 500 ευρώ δεν μπορούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι – Απέτυχε ο Τσίπρας
Το υπερπλεόνασμα είναι αποτέλεσμα υπερφορολόγησης, μη επιστροφής των ληξιπρόθεσμων και περικοπής των δημοσίων επενδύσεων είπε η κα.Ζαχαράκη
Την θέση ότι η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχαν διατύπωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέροντας με αφορμή και την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2019 στη Βουλή, ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε για χρέη ύψους 500 ευρώ.
«Το υπερπλεόνασμα βασίστηκε στην υπερφορολόγηση, στο πάγωμα της επιστροφής των ληξιπρόθεσμων και στην περικοπή των δημοσίων επενδύσεων» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 η κα.Ζαχαράκη
«Έχουν στραγγίξει ήδη την παραγωγική δυνατότητα των φορολογουμένων για να βγουν τα θετικά μέτρα από την κυβέρνηση που είναι πρώτη στην υπερφορολόγηση και απέτυχε στις μεταρρυθμίσεις.
Έχει κοπεί κατά 1,3 δισ. το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να δοθεί αυτό το αντίδωρο» είπε η κα.Ζαχαράκη, η οποία έκανε λόγο για έκτακτες παροχές οι οποίες δίνονται επίσης επειδή πάγωσε η επιστροφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Αναφέρθηκε στην αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, λέγοντας ότι δεν μπορούν να πληρώσουν «ακόμη και χρέη 500 ευρώ», ζήτησε μείωση ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας των επιχειρήσεων.
Όσον αφορά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας η κα.Ζαχαράκη κάλεσε την κυβέρνηση να είναι φειδωλή στις δηλώσεις της αφού όπως είπε, τίποτα δεν έχει κλείσει.
Όπως είπε, είναι τεράστιο θέμα η πληρωμή, η συνταξιοδότηση και το ασφαλιστικό των κληρικών ενώ σχετικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου, υποστήριξε είναι πολύ συχνές οι συναντήσεις τους.
«Είμαστε διαφανείς ως προς τις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη» είπε η κα.Ζαχαράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης