Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Prudential: «Τίποτα δεν λειτουργεί» - Άφωνοι οι επενδυτές απέναντι στα σοκ της αγοράς

tags :
Prudential: «Τίποτα δεν λειτουργεί» - Άφωνοι οι επενδυτές απέναντι στα σοκ της αγοράς
Πρέπει πάντα να σέβεσαι αυτό που σηματοδοτούν οι πιστωτικές αγορές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατηγικής αγοράς της Prudential, Quincy Krosby
Συνήθως, η δικαιολογία του "τίποτα δεν λειτουργεί" χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα όταν ικετεύουν τους πελάτες να μην τραβούν τα χρήματά τους από τις τοποθετήσεις τους, προσπαθώντας απεγνωσμένα να εξηγήσουν τις θλιβερές επιδόσεις.
Μόνο που το 2018, αυτή η δικαιολογία είναι απολύτως σωστή.
Μετά από μια άλλη αρνητική ημέρα, κατά την οποία κάθε τομέας στην αμερικανική αγορά έκλεισε στο «κόκκινο», συνολική αγορά ολοκλήρωσε μία από τις χειρότερες μέρες της τελευταίας τριετίας.
Οι μετοχές υποχώρησαν κατά 2%, το πετρέλαιο βυθίστηκε κατά 6%, ενώ και τα ομόλογα χαμηλού κινδύνου σημείωσαν απώλειες ρεκόρ.
 


Αλλά το πιο αξιοσημείωτο είναι το ακόλουθο διάγραμμα από το Bloomberg, το οποίο δείχνει την ετήσια επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ αμερικανικών και παγκόσμιων μετοχών, εταιρικών ομολόγων, χρεογράφων, χρυσού και πραγματικών μετρητών και σύμφωνα με τα οποίο το 2018 μετατρέπεται ως το χειρότερο έτος για τους επενδυτές.
Πράγματι, τίποτα δεν λειτούργησε φέτος!
Η αδυναμία οποιασδήποτε κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων να ξεφύγει από τη θλιβερή πτωτική τροχιά, έχει μεταλλαχθεί σε μια ισότητα ευκαιριών, συντρίβοντας τις αποδόσεις σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία.
Αυτό όμως έχει επηρεάσει τους επενδυτές οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί αύριο, πόσο μάλλον το επόμενο έτος, όταν τόσο η αμερικανική οικονομία και τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να ενσωματώσουν τα υπερσυμπιεσμένα πρόσφατα ποσοστά ανάπτυξης.
"Ενώ δεν υπάρχει ακόμα πανικός στους δρόμους, οι περισσότεροι traders δεν είναι πεπεισμένοι ότι η πώληση θα επιβραδυνθεί οποτεδήποτε σύντομα", δήλωσε ο Larry Weiss επικεφαλής συναλλαγών του Instinent.
"Η προτίμηση για την ποιότητα είναι τώρα μια προτίμηση προς τα μετρητά.
Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι θα χαλαρώσει την αυστηρότερη πολιτική της ή να καθυστερήσει τα επιτόκια που έχουν γίνει η πηγή εφιαλτών για κατόχους περίπου 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρικά ομόλογα που πωλήθηκαν από τις εταιρείες του S & P 500 κατά την τελευταία δεκαετία , και των οποίων τα έσοδα ήταν σε μεγάλο βαθμό μια σπατάλη.
 
Τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου, τα οποία ελπίζουν ότι «θα αγοράσουν στην βουτιά», αντί να λειτουργήσουν έσπευσαν στην παραδοσιακή «ασφάλεια» των τεχνολογικών μετοχών στα τέλη Οκτωβρίου.
Αλλά ο μεγαλύτερος προάγγελος της πτώσης που έρχεται δεν είναι στη χρηματιστηριακή αγορά, αλλά στα ομόλογα.
Μετά από χρόνια αμείλικτων κερδών τόσο στον επενδυτικό βαθμό όσο και στον χώρο των ομολογιακών δανείων, η εταιρική πίστη τελικά κατέρρευσε, αφού οι αποδόσεις και τα spreads ξεπέρασαν τα πολυετή υψηλά.
"Πρέπει πάντα να σέβεσαι τι σηματοδοτούν οι πιστωτικές αγορές", δήλωσε ο επικεφαλής της στρατηγικής αγοράς της Prudential, Quincy Krosby.
 


"Πολύ συχνά ξεκινάει με τις πιστωτικές αγορές και φτάνει στην αγορά μετοχών.
Αλλά αυτή τη φορά, υποδηλώνει ότι η πιστωτική αγορά ανησυχεί και για την αγορά μετοχών και για την οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης