Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός με τα «βλέμματα» στις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,35% και τα 1.225,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός με τα «βλέμματα» στις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,35% και τα 1.225,50 δολ. ανά ουγγιά
Η κινητικότητα στην αγορά αναμένεται να είναι υποτονική ενόψει της αυριανής (22/11) αργίας στις ΗΠΑ
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (21/11) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα χαμηλά ενός μήνα στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,35% στα 1.225,50 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,07% στις 96,63 μονάδες.
Νωρίτερα, ο αντιπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, εξέδωσε μία επικαιροποίηση της έρευνας που πραγματοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση αναφορικά με τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας, σχολιάζοντας ότι το Πεκίνο δεν έχει αλλάξει τις πρακτικές του.
«Ολοκληρώσαμε αυτή την ενημέρωση ως μέρος της ενισχυμένης προσπάθειας παρακολούθησης από την κυβέρνηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Robert Lighthizer, ο οποίος πρόσθεσε ότι «αυτή η ενημέρωση δείχνει ότι η Κίνα δεν έχει αλλάξει θεμελιωδώς τις αθέμιτες, παράλογες και στρεβλωτικές πρακτικές της, οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο της έκθεσης του Μαρτίου 2018 σχετικά με την έρευνα του Τμήματος 301».
Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως «φαίνεται ότι έχει λάβει περαιτέρω παράλογες ενέργειες τους τελευταίους μήνες», ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι η Κίνα «έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα αλλάξει τις πολιτικές της ως απάντηση στην αρχική έρευνα».
Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ και Κίνας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αργεντινή, όπου οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν το ζήτημα των εμπορικών εντάσεων.
Σημειώνεται ότι η κινητικότητα στην αγορά αναμένεται να είναι υποτονική κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενόψει της αυριανής (22/11) αργίας στις ΗΠΑ, λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης