Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Υπάρχει πλήρης συμφωνία με τη Ν. Κορέα για τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Υπάρχει πλήρης συμφωνία με τη Ν. Κορέα για τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η διαδικασία βελτίωσης των διακορεατικών σχέσεων δεν πρέπει να κινείται ταχύτερα σε σχέση με τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου
Στο γεγονός ότι η βελτίωση των διακορεατικών δεσμών δεν πρέπει να είναι ταχύτερη σε σχέση με τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την αρμόδια ομάδα εργασίας της Σεούλ.
Ειδικότερα, μιλώντας στον απόηχο της συνάντησης με την ομάδα συντονισμού για τις πολιτικές που αφορούν τη Βόρεια Κορέα, ο Mike Pompeo εξέφρασε τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον για το γεγονός ότι η Σεούλ είχε κινηθεί πολύ γρήγορα με την Πιονγιάνγκ.
«Έχουμε καταστήσει σαφές στη Δημοκρατία της Κορέας ότι θέλουμε να διασφαλίσουμε πως η ειρήνη στη χερσόνησο και η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας δεν υστερούν από την ενίσχυση των διακορεατικών σχέσεων», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Αμερικανού ΥΠΕΞ, ο οποίος προσθέτει ότι «τα βλέπουμε ως παράλληλα, ότι προχωρούν μαζί».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Ουάσιγκτον «βλέπει» τις δύο περιπτώσεις «ως σημαντικές παράλληλες διαδικασίες», καθώς και ότι «αυτή η ομάδα εργασίας έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να παραμένει έτσι».
Σημειώνεται ότι οι δύο επικεφαλής της ομάδας εργασίας είναι ο ειδικός αντιπρόσωπος της Νότιας Κορέας για την ειρήνη και τις υποθέσεις ασφάλειας της κορεατικής χερσονήσου, Lee Do-hoon, και ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, Stephen Biegun.
Όπως τονίζει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, υπάρχει «πλήρης συμφωνία» στην ομάδα εργασίας ΗΠΑ και Νότιρας Κορέας για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης «να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό σε όλο πιο συστηματική και τακτική βάση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης