Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εθνική Πανγαία: Καμία σχέση με θέματα χρυσής βίζας - Τι απαντάει σε δημοσίευμα του BN

Εθνική Πανγαία: Καμία σχέση με θέματα χρυσής βίζας - Τι απαντάει σε δημοσίευμα του BN
«H εξαγορά της CYREIT εμπίπτει απόλυτα με την στρατηγική επένδυσης της εταιρίας σε ακίνητα εισοδήματος με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα»
 Η απόκτηση της συμμετοχής στην CYREIT κατηγορηματικά δεν είχε καμία σχέση με θέματα χρυσής βίζας διευκρινίζει η Εθνική Πανγαία απαντώντας στο δημοσίευμα του bankingnews.
Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Αριστοτέλη Καρυτινό, «είναι ακριβώς το είδος της επένδυσης που κάνει η Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ,  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα μακροπρόθεσμο σταθερό εισόδημα, το οποίο μπορούμε να μεταβιβάζουμε κι εμείς στους μετόχους μας με τη μορφή μερισμάτων (dividends).
Είναι σημαντικό να κάνουμε μεγάλες συμφωνίες ανάλογες με το μέγεθος της εταιρείας και χρειαζόμαστε τέτοια πακέτα, προκειμένου να κάνουμε τη διαφορά. Θεωρούμε την Κύπρο επέκταση του Ελλαδικού χώρου, και για εμάς αποτελεί ενιαία αγορά με την Ελλάδα».
Όπως αναφέρεται σε επιστολή «Το από 20.11.2018 άρθρο σας για τη συγκεκριμένη επένδυση αναφέρεται σε «εύλογες απορίες» που δεν κατανοούμε και δημιουργεί άνευ λόγου και βάσης ερωτηματικά.
Για παράδειγμα γιατί δημιουργεί απορία το ότι εξαγοράσαμε μια εταιρεία που αδειοδοτήθηκε το 2017 ή ο λόγος που η Τράπεζα Κύπρου σύστησε αυτή την εταιρεία;
Η αξιοποίηση των ακινήτων που προέρχονται από εξασφαλίσεις δανείων δεν είναι ένα από τα πιο καίρια θέματα για τις Ελληνικές και Κυπριακές Τράπεζες;
Ως προς το θέμα της «χρυσής βίζας», αν και δεν αφορά την εταιρεία μας, σημειώνουμε ότι, όπως ίσως γνωρίζετε, δρομολογείται και στη χώρα μας η δυνατότητα απόκτησης χρυσής βίζας από κάποιον που επενδύει σε ΑΕΕΑΠ (εξαιρουμένων της εταιρείας μας και της GRIVALIA λόγω του ότι έχουμε επενδύσεις και εκτός Ελλάδος).
Άρα σύμφωνα με τη δική σας διατύπωση και οι ελληνικές ΑΕΕΑΠ πρέπει να θεωρούνται «οχήματα για παροχή χρυσής βίζας» στην Ελλάδα.
Η προς νομοθέτηση αυτή δυνατότητα πρέπει να θεωρείται ως κάτι επιλήψιμο;»
Η εταιρία επίσης διευκρινίζει ότι επένδυση στη CYREIT εμπίπτει απόλυτα με την στραηγική επένδυσης  σε ακίνητα εισοδήματος με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα με στόχο να διασφαλίσει σταθερές αποδόσεις και υπεραξία για τους μετόχους της καθώς η CYREIT κατέχει πολύ αξιόλογα ακίνητα με άριστα επενδυτικά χαρακτηριστικά από πλευράς real estate.
Πρόκειται για μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα ακίνητα στην Κύπρο όπως το Shacolas Tower στο κέντρο της Λευκωσίας όπου στεγάζεται και το H&M, το Leroy Merlin Λευκωσίας, το Super Home Λευκωσίας, το Debenhams Apollon Λεμεσού, πύργο γραφείων στη Λάρνακα, το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Althea στον Πρωταρά το οποίο διαχειρίζεται ο γνωστός όμιλος Louis Hotels, κτήρια γραφείων μισθωμένα στην Τράπεζα Κύπρου και την Κυπριακή Δημοκρατία, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  κ.λπ.
Η ΠΑΝΓΑΙΑ έχει ήδη παρουσία στην Κύπρο μέσω υπεραγοράς τροφίμων στην Λεμεσό, εκμισθωμένη στον Σκλαβενίτη, και ξενοδοχείου υπό ανάπλαση στο πιο κεντρικό σημείο της Λευκωσίας (πρώην Holiday Inn) που θα λειτουργήσει ως Wyndham Grand.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης