Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Δεν ωφελεί κανένα να δραματοποιούνται οι διαφορές ΕΕ – Ιταλίας

tags :
Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Δεν ωφελεί κανένα να δραματοποιούνται οι διαφορές ΕΕ – Ιταλίας
Ζημιώνει την ιταλική αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία υποστήριξε ο Giovanni Tria
Την θέση ότι δεν ωφελεί κανένα να δραματοποιούνται οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της ΕΕ και της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό του 2019 διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Giovanni Tria.
«Ζημιώνει την ιταλική αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία» υποστήριξε μιλώντας χθες το βράδυ στην ιταλική τηλεόραση RAI ο Tria.
«Αυτή η διαπίστωση αποτελεί και την βάση της δέσμευσής μας να συνεχίσουμε τον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.
Η κύρια διάσταση απόψεων αφορά τον στόχο ενός ελλείμματος που, στην πραγματικότητα, είναι περιορισμένο» τόνισε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, ο οποίος «εγγυήθηκε ότι η δημόσια οικονομία είναι υπό έλεγχο, όπως θα είναι υπό έλεγχο, με ειδικούς μηχανισμούς, και η μείωση της σχέσης δημόσιου χρέους-AΕΠ».
«Πρόκειται για έναν στόχο ο οποίος υπογραμμίσθηκε επανειλημμένα από την κυβέρνηση, είναι δέσμευση η οποία θα τηρηθεί» επεσήμανε ο Tria, ο οποίος εξέφρασε και την απογοήτευση του για το γεγονός ότι η Κομισιόν δεν συμμερίστηκε τους λόγους για τους οποίους η Ιταλία κατέθεσε αυτόν τον προϋπολογισμό για το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης