Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Fourlis – Καθαρός δανεισμός 100 εκατ. ευρώ και επενδύσεις 17 εκατ. ευρώ

tags :
Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Fourlis – Καθαρός δανεισμός 100 εκατ. ευρώ και επενδύσεις 17 εκατ. ευρώ
Η ΑΕΕΑΠ της Fourlis θα έχει περιουσιακά στοιχεία 176 εκατ. ευρώ και άλλα 50 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν με μελλοντική εισφορά – Στο ΧΑ θα εισαχθεί στα επόμενα 2 έτη
Αντίστοιχη πορεία με αυτή του τρίτου τριμήνου βλέπει η διοίκηση της Fourlis για το τέταρτο τρίμηνο με καταλύτη να είναι η πορεία της κατανάλωσης το Δεκέμβριο.
Η διοίκηση έκανε λόγο για επενδύσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ και επανέλαβε την εκτίμηση για καθαρό δανεισμό στο τέλος της χρήσης 100 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο της Euroxx, η διοίκηση της Fourlis κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου ανέφερε πως οι αδύναμες πωλήσεις της ΙΚΕΑ έχουν να κάνουν με την εγχώρια αγορά και τις αποδίδει στις φωτιές στην Αττική και στην αδυναμία του κλάδου λιανικών πωλήσεων.
Η διοίκηση πάντως σημείωσε πως το μερίδιο αγοράς διατηρήθηκε παρά την αύξηση του ανταγωνισμού.
Για το τέταρτο τρίμηνο σημείωσε πως περιμένει πορεία αντίστοιχη με το τρίτο τρίμηνο δηλαδή ισχυρή πορεία στο εξωτερικό και οριακή αδυναμία στο εσωτερικό, ενώ περιμένει μία μικρή πίεση στο περιθώριο EBITDA λόγω αύξηση του ανταγωνισμού, με βελτίωση των μεριδίων αγοράς ειδικά στον τομέα των Intersport.
Η διοίκηση εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δικτυακών καταστημάτων και τέλος έδωσε εκτίμηση για υψηλότερα EBITDA στο σύνολο του 2018 έναντι του 2017.
Περιμένει καθαρό δανεισμό 100 εκατ. ευρώ με επενδύσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ.
H Beta αναφέρει πως οι λειτουργικές τάσεις σε ΙΚΕΑ και Intersport παραμένουν αμετάβλητες και οριακά βελτιωμένες στο τέταρτο τρίμηνο μέχρι στιγμή, κοντά σε αυτές που καταγράφθηκαν στο τρίτο τρίμηνο με τον Δεκέμβριο να παραμένει κρίσιμος για τους στόχους που έχουν τεθεί για το σύνολο της χρήσης.
Τα ΙΚΕΑ έχουν διατηρήσει τα μερίδια αγοράς στην ελληνική αγορά επίπλου ενώ αύξησαν μερίδια σε Βουλγαρία και Κύπρο.
Η οριακή μείωση του μικτού περιθωρίου κοντά στο 0,5% που είχε αρχικά αναφερθεί θα είναι ίσως μικρότερη κοντά στο 0,2-0,3% λόγω του μίγματος προϊόντων.
Για το σύνολο της χρήσης ο καθαρός δανεισμός θα είναι στα 100 εκατ. ευρώ με την Beta να περιμένει 98 εκατ. ευρώ ενώ οι επενδύσεις θα είναι ύψους 17 εκατ. ευρώ με την Beta να εκτιμά 16 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν νέο ΙΚΕΑ (σημείο παραλαβής) στη Βουλγαρία.
Για το 2019 έγινε εκτίμηση για επενδύσεις 18 εκατ. ευρώ οι οποίες περιλαμβάνουν 4 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση εφοδιαστικής αλυσίδας Intersport.
Αναφορικά με τον ανταγωνισμό και μία νέα αλυσίδα Decathlon που εισέρχεται στην Ελλάδα στο τέταρτο τρίμηνο, δραστηριοποιείται ήδη σε άλλες αγορές που βρίσκεται ο όμιλος.
Ο όμιλος σχεδιάζει τη δημιουργία δύο νέων σημείων παραλαβής στην Καλαμάτα και τη Λεμεσό, ενώ σχεδιάζει άλλα πέντε μικρά καταστήματα τα επόμενα χρόνια.
Αναφορικά με την ΑΕΕΑΠ τόνισε πως έχει περιουσιακά στοιχεία 176 εκατ. ευρώ και άλλα 50 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν με μελλοντική εισφορά.
Η ΑΕΕΑΠ θα εισαχθεί στο ΧΑ στα επόμενα δύο έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης