Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis: Σε αρχικό στάδιο οι συζητήσεις για τα NPLs των ελληνικών τραπεζών - Θετική η ΕΕ στη δημιουργία bad bank

tags :
Dombrovskis: Σε αρχικό στάδιο οι συζητήσεις για τα NPLs των ελληνικών τραπεζών - Θετική η ΕΕ στη δημιουργία bad bank
Ο κ. Dombrovskis τονίζει με νόημα ότι η Κομισιόν δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές για την οποιαδήποτε αλλαγή στη δρομολογημένη μείωση του αφορολόγητου το 2020
Θετική εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην προοπτική μιας bad bank για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.
«Είμαστε στα αρχικά στάδια» συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές, σημειώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη Ναυτεμπορική.
O Ευρωπαίος Επίτροπος περιέγραψε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου.
Προϋπόθεση για τη μόνιμη κατάργηση της προνομοθετημένης περικοπής είναι το «πάγωμα» των συντάξεων μέχρι το 2022, καθώς και η συγκατάθεση των πιστωτών προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, εξήγησε.
Ο κ. Dombrovskis τονίζει με νόημα ότι η Κομισιόν δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές για την οποιαδήποτε αλλαγή στη δρομολογημένη μείωση του αφορολόγητου το 2020, υπογραμμίζει ως «αγκάθι» τις χαμηλές επιδόσεις της κυβέρνησης στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα, και στέλνει το μήνυμα ότι οι όποιες προσλήψεις στο δημόσιο θα πρέπει να γίνονται ελεγχόμενα και να μην ξεφεύγουν από τα διεθνή σημεία αναφοράς.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν διατυπώνει την εκτίμηση ότι θα είναι εκ των πραγμάτων σταδιακή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, τις οποίες ωστόσο η Αθήνα θα πρέπει να δοκιμάσει με εκδόσεις ομολόγων μέσα στη χρονική περίοδο του cash buffer.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης