Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικό ξεκίνημα χωρίς πρωταγωνιστές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικό ξεκίνημα χωρίς πρωταγωνιστές
ΑΓΟΡΑ: Υποτονικό όπως αναμενόταν το άνοιγμα λόγω Thanksgiving. Λες και αν δεν το είχαμε θα συνωστίζονταν οι επενδυτές να αγοράσουν μετοχές . Περιμένουμε σήμερα την τράπεζα της Ελλάδος.

Για να δούμε αυτό το σχέδιο ελάφρυνσης και κυρίως να δούμε αν θα έχει κάποιο λογαριασμό να πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Το σίγουρο είναι πως για να λειτουργήσουν οι τράπεζες και να προσφέρουν στην Ελληνική οικονομία χρειάζονται λεφτά.

Τώρα σε αυτές τις αποτιμήσεις πως θα πεις στους επενδυτές να βάλουν λεφτά που έχουν βάλει και έχουν ξαναβάλει είναι άλλο θέμα. Οι επενδυτές πάντως το ξέρουν ότι χρειάζονται λεφτά έστω και αν οι τραπεζίτες δεν το επιδιώκουν, άμεσα τουλάχιστον.

Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η συνεδρίαση με τη Eurobank να έχει τον καλύτερο όγκο στον FTSE 25 και να ακολουθεί η Μυτιληναίος. Ξαφνικά κάνει μεγάλο όγκο και η πτώση δεν είναι αμελητέα. Βέβαια έχει κάνει και τεράστιο ράλι και πρέπει να διορθώσει και αυτή.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Όταν περνάνε 15 λεπτά συνεδρίασης και 5 μετοχές του FTSE 25 δεν έχουν κάνει πράξη, δεν έχεις και πολλά να σχολιάσεις. Αν δεν υπήρχε και ο αυξημένος τζίρος στο Υγεία λόγω δημόσιας πρότασης θα ήταν χαμηλότερος ο συνολικός τζίρος.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ξεκίνησε πτωτικά και σε νέα χαμηλά με αποτίμηση 80 εκατ. ευρώ. Το ταμπλό σπάνια κάνει λάθος. Το ομόλογο λήξης 2021 είναι πάντως κάτω από το 80 και είναι σε νέα χαμηλά. Το αντίστοιχο του 2024 είναι στο 72,27.

MERMEREN: Με ένα τεμάχιο άνοιξε στο +28% και στα 67,60 ευρώ. Πρώτος αγοραστής στα 54,20 ευρώ και πρώτος πωλητής στα 65 ευρώ. Μεγάλο το άνοιγμα αλλά δεν υπάρχουν και πολλά χαρτιά ελεύθερα.

FOURLIS: 100 εκατ. ευρώ καθαρός δανεισμός και 17 εκατ. ευρώ επενδύσεις φέτος. Η ΑΕΕΑΠ θα έχει 176 εκατ. ευρώ περιουσία και θα μπουν άλλα 50 εκατ. ευρώ στο μέλλον. Δηλαδή η ΑΕΕΑΠ θα έχει περιουσιακά στοιχεία σχεδόν όσα η αποτίμηση της εισηγμένης.

Χαμηλή βέβαια η κερδοφορία του ομίλου και με βάση τα νούμερα που δίνουν οι αριθμοδείκτες εμείς βρίσκουμε άλλες σημαντικά φθηνότερες. Ωστόσο, μας αρέσει η συμπεριφορά της μετοχής στο ταμπλό η οποία δεν προσβάλει τους επενδυτές της και μπράβο.

ΝΕΡΑ: Περαιτέρω διόρθωση θα καταστήσει τις δύο εισηγμένες ακόμα πιο φθηνές. Είπαμε χωρίς δάνεια, με καλή κερδοφορία και γεμάτα ταμεία. Αν έκαναν και δυο-τρεις κινήσεις να διαφοροποιηθούν θα πήγαιναν πολύ καλύτερα, αλλά δεν συναντάμε τέτοιες πρωτοβουλίες σε κρατικές διοικήσεις.

ΔΕΗ: Και μιας και λέμε για κρατικές διοικήσεις δείτε που την κατάντησαν οι πολιτικοί. Να έχει αποτίμηση στο ταμπλό 283 εκατ. ευρώ και να μην μπορεί να βγάλει κέρδη. Να τη σορτάρουν να έχουν κερδίσει ένα σκασμό λεφτά και να μην κλείνουν τη θέση. Φανταστείτε τι περιμένουν…

Κρίμα πραγματικά γιατί θα μπορούσε να ήταν κόσμημα του χρηματιστηρίου και όχι μοχλός πίεσης ψηφοφόρων από την εκάστοτε κυβέρνηση.

QUEST: Πριν δύο χρόνια πουλούσε φωτοβολταϊκά σε καλές τιμές και αγόραζε μικρότερα σε καλύτερες. Τώρα αγοράζει σε διπλάσιες τιμές. Μήπως είχε κάνει λάθος που τα πούλησε; Τι είδε και πλήρωσε τόσο ψηλά το MW; Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης