Διεθνή

Ευρώπη: Ενισχύθηκαν κατά +6,9% οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2018

Ευρώπη: Ενισχύθηκαν κατά +6,9% οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2018
Για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018 οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων στην ΕΕ κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,9%
Ανάκαμψη σημείωσαν οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (22/11) στοιχεία της Ευρωπαίκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, μετά την σημαντική πτώση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά +6,9% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, στα 221.514 οχήματα, έναντι ετήσιας πτώσης -23,5% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ο τομέας λεωφορείων και πούλμαν σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των οχημάτων, με την ετήσια αύξηση να διαμορφώνεται στο +25%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαίκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε όλες τις μεγάλες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εξαίρεση την Ιταλία, όπου σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -13% σε ετήσια βάση.
Τόσο η Γερμανία όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο εμφάνισαν διψήφιο ποσοστό αύξησης πωλήσεων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, και συγκεκριμένα στο +17% και +11% αντίστοιχα.
Παράλληλα, η ζήτηση οχημάτων στη Γαλλία ήταν αυξημένη κατά +7,3% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, ενώ πιο περιορισμένη ήταν η άνοδος στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στο +1,7%.
Σε ότι αφορά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2018, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +3,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 2,07 εκατ. οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης