Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επανασύνδεση οδικού δικτύου μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέα μετά από 14 χρόνια

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επανασύνδεση οδικού δικτύου μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέα μετά από 14 χρόνια
Το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τη σχετική επανασύνδεση ως «ιστορικής σημασίας»
Στην πρώτη επανασύνδεση οδικού δικτύου μετά από 14 χρόνια προχώρησαν η Βόρεια και η Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/11) το Υπουργείο Εξωτερικών της δεύτερης, σε μία κίνηση περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, το σχετικό οδικό δίκτυο, το οποίο βρίσκεται εξ΄ ολοκλήρου εντός της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης που χωρίζει τη χερσόνησο, θα χρησιμοποιηθεί το επόμενο έτος για κοινές επιχειρήσεις των δύο χωρών.
Σημειώνεται ότι η επανασύνδεση αποτελεί ένα από τα πολλά βήματα που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, οι δύο χώρες έχουν δεσμευθεί να απομακρύνουν όλα τα όπλα που υπάρχουν στο συνοριακό χωριό Πανμουνιόμ.
Το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Εξωτερικών δημοσιοποίησε φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν έναν βορειοκορεάτη και έναν νοτιοκορεάτη στρατιώτη, οι οποίοι συμμετείχαν στις πρόσφατες εργασίες, να κρατούν τα χέρια τους, υπό το βλέμμα των συναδέλφων τους.
«Είναι ιστορικά σημαντικό για τον Βορρά και τον Νότο να ανοίξουν ένα νέο πέρασμα και να συμμετάσχουν από κοινού σε επιχειρήσεις για την ανάκτηση υπολειμμάτων πολέμου στη σημείο που είδε τις χειρότερες μάχες κατά τη διάρκεια του πολέμου», σχολιάζει το νοτιοκορεατικό ΥΠΕΞ.
Παρά το όνομά της, η αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή αποτελεί ένα από τα πιο οχυρωμένα μέρη παγκοσμίως, καθώς είναι γεμάτο από ναρκοπέδια και φράχτες από συρματόπλεγμα.
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον «θέλει να βεβαιωθεί ότι ο ρυθμός αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας δεν υστερεί σε σχέση με τη βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης