Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χωρίς τζίρο με το ενδιαφέρον στον κλάδο υγείας

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χωρίς τζίρο με το ενδιαφέρον στον κλάδο υγείας
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετικά χαμηλός ο τζίρος λόγω Thanksgiving και διαμορφώθηκε κάτω από τα 17 εκατ. ευρώ. Μέσα σε αυτόν τον τζίρο τα κεφάλαια λόγω δημόσιας πρότασης Υγεία και ο μεγάλος τζίρος στο ΙΑΣΩ λόγω επικείμενης δημόσιας πρότασης από fund.

ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ: Απλά μαθήματα διάχυσης πληροφόρησης και προστασίας επενδυτικού κοινού. Κατά την άποψή μας όταν υπάρχει δημοσίευμα που αναφέρει όπως αυτό του Bankingnews επικείμενη δημόσια πρόταση και αλλάζει σημαντικά την τιμή στο ταμπλό, πρέπει: Να επικοινωνήσει αμέσως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την εισηγμένη.

Θεωρούμε πως αυτό έγινε άμεσα. Πρέπει όμως πάντα κατά την ταπεινή μας άποψη να γίνει άμεσα αναστολή διαπραγμάτευσης προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της επενδυτικής κοινότητας. Σήμερα η μετοχή διαπραγματευόταν κανονικά και άλλοι ήξεραν και άλλοι όχι.

Άσε που ο όγκος των προηγούμενων ημερών έδειχνε πως κάτι άλλο μπορούσε να συμβαίνει και δεν ήταν απλά το discount έναντι του Υγεία. Αυτό έλεγαν κάποια στελέχη της αγοράς. Θα διερευνηθούν οι εντολές των προηγούμενων ημερών; Για να δούμε πόσο άμεσα θα δράσουν οι αρμόδιοι.

DEALS: Είμαστε θετικοί απέναντι σε αυτά τα deals καθώς ενισχύουν την επενδυτική ψυχολογία σε μία δύσκολη περίοδο, αλλά κυρίως δείχνουν πως οι εξαγορές γίνονται με υψηλούς σχετικά δείκτες p/bv. Αυτό για εμάς σημαίνει πως εταιρείες με χαμηλό p/bv, χαμηλό δανεισμό και κέρδη έχουν προοπτικές και είναι ξεκάθαρα υποτιμημένες.

Τώρα, αν θα μπορέσουν αυτά τα deals να αλλάξουν το κλίμα κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί φοβόμαστε τις τράπεζες. Ποιος μας λέει πως σε λίγες μέρες οι ξένοι δεν θα ξαναρχίσουν το χώσιμο; Αν έλειπαν θα ήμασταν καλύτερα, αυτό είναι σίγουρο.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Όλα θα παιχτούν στο τι θα κάνουν οι τράπεζες. Γιατί αν συνεχιστούν οι πιέσεις θα δούμε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα. Δε λέμε τι θα γίνει αν σπάσουν κάποιες μετοχές με μεγάλη κεφαλαιοποίηση που δείχνουν μαζεμένες και κοιτάνε από πολύ ψηλά αν και είναι ακριβές.

Τότε οι τρέχουσες στηρίξεις που προσεγγίζουν κάποιες μετοχές ίσως διασπαστούν και τότε θα έχουμε άλλα θέματα. Κάποια βαριά όπως π.χ. Μυτιληναίος έχουν καλή στήριξη λίγο πιο κάτω. Η Lamda από την άλλη δείχνει πως σπάει τη σημαντική στήριξη και ίσως δούμε τα 5,40 ευρώ. Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ θα πάει προς τα 4 ευρώ ή θα κρατήσει τα τρέχοντα επίπεδα;

ΙΑΣΩ: Το γράφαμε στο χθεσινό Παρασκήνιο πως κάποιοι έβλεπαν την άνοδο και έλεγαν εντάξει είναι το discount αλλά ο όγκος και κάποιες επιθετικές κινήσεις έδειχναν πως ίσως υπάρχει και κάτι άλλο.

Στο +13,59% έκλεισε η μετοχή και στα 1,07 ευρώ με όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια, αποτίμηση 130,7 εκατ. ευρώ και υψηλό ημέρας τα 1,2050 ευρώ.

ΙΑΤΡΙΚΟ: Βοηθήθηκε και αυτή αφού οι εξαγορές που έγιναν ή φημολογούνται είναι με υψηλό p/bv. Άρα και εδώ υπάρχει κάποιο περιθώριο ανόδου. Στο +6,06% και στα 1,05 ευρώ με όγκο 18 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 91 εκατ. ευρώ.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Πάλι μεγάλος ο όγκος. Συνολικά άλλαξαν χέρια 458 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε με νέα πτώση 11,16% και στα 0,0398 ευρώ. Αποτίμηση 9,7 εκατ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έχασε το 1 δισ. ευρώ και πλέον είναι λίγο χαμηλότερα και συγκεκριμένα στα 990 εκατ. ευρώ. Στα 6,93 ευρώ η μετοχή με απώλειες 1,84% και υψηλό όγκο 237 χιλ. τεμάχια.

AEGEAN: Έκλεισε στα 6,76 ευρώ με όγκο 11 χιλ. τεμάχια με το χαμηλό 52 εβδομάδων ναι είναι στα 6,52 ευρώ και το έγραψε 5/11.

ΕΧΑΕ: Φαίνεται πως έχει χαθεί η άλλοτε σημαντική στήριξη και τώρα διολισθαίνει χαμηλότερα. Θα φτάσει 3,50 ευρώ ή θα πάει και λίγο πιο κάτω ακόμα;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης