Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Την τριετία 2019 - 2021 ο δείκτης NPE θα διαμορφωθεί στο 17% στην Ελλάδα και στο 15% για τον Όμιλο

tags :
Eurobank: Την τριετία 2019 - 2021 ο δείκτης NPE θα διαμορφωθεί στο 17% στην Ελλάδα και στο 15% για τον Όμιλο
Eurobank: Οι στόχοι που έχουν τεθεί για την μείωση των NPEs θα υλοποιηθούν βάση του σχεδιασμού
Την απόλυτη βεβαιότητα ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για την μείωση των NPEs θα υλοποιηθούν βάση του σχεδιασμού εξέφρασε η διοίκηση της Eurobank στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου 2018.
Το πλάνο της Eurobank για την τριετία 2019 - 2021 θα διαμορφώσει τον δείκτη NPE από το 43% σήμερα στο περίπου 17% για την τράπεζα στην Ελλάδα και αντιστοίχως από το 39% σε περίπου 15% για τον Όμιλο.
Κρίσιμο για την προοπτική της μείωσης των NPEs θα είναι το 2019, μέσα στο οποίο η τράπεζα αναμένει την έκβαση του εγχειρήματος της τιτλοποίησης στεγαστικών NPLs, ύψους 2 δισ. ευρώ.
Στα τέλη Ιανουαρίου 2019 αναμένεται η υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών, τέλη Μαρτίου των δεσμευτικών και η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μέσα στο β΄ τρίμηνο 2019. Η τιτλοποίηση θα έχει τρία κομμάτια (senior, mezzanine, junior) εκ των οποίων η Τράπεζα θα κρατήσει το πρώτο και θα πουλήσει τα δύο άλλα.
Για το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος  για τη μείωση των NPLs η διοίκηση της Eurobank εκτίμησε ότι "είναι νωρίς να σχολιάσουμε το σχέδιο της ΤτΕ.
Μας παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, θα συζητηθεί και με τους μετόχους και με τις ευρωπαϊκές αρχές για να λάβει εγκρίσεις.
Το σχέδιο του ΤΧΣ φαίνεται πιο προχωρημένο τεχνικά επειδή έχει εφαρμοστεί και σε άλλη χώρα.
Και τα δύο σχέδια θα βοηθήσουν στην περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων".



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης