Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαρήγα (ΚΚΕ): Να επίστραφούν όλες οι περικοπές σε εργαζόμενους και συνταξιούχους

Παπαρήγα (ΚΚΕ): Να επίστραφούν όλες οι περικοπές σε εργαζόμενους και συνταξιούχους
«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν την ψήφο του λαού για να τον καθηλώσουν», υποστήριξε η κυρία Παπαρήγα
Την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των Ελλήνων πολιτών, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ σε εκδήλωση του κόμματος στην Καρδίτσα.
Όπως υπογράμμισε «χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός από το λαό και τη νεολαία. Τα συλλαλητήρια που έγιναν αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα, τα συλλαλητήρια και η απεργία που ετοιμάζεται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για τις 28 Νοέμβρη, πρέπει να αποτελέσουν όχι κορύφωμα αλλά ένα νέο, σταθερό εφαλτήριο για τη συνέχεια".
Και συνέχισε: "Όταν οι αγώνες χαλαρώνουν τόσο η σημερινή όσο και η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα ισχυριστούν ότι ο λαός τελικά συναινεί.
Μη ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κύριο επιχείρημα ότι παρά το βαρύ μνημόνιο του Αυγούστου του '15, στις εκλογές του Σεπτέμβρη, ένα σημαντικό μέρος του λαού τον ξαναψήφισε.
Το ίδιο θα πει και η ΝΔ αν έλθει πρώτο κόμμα στις εκλογές του 2019.
Όλοι τους χρησιμοποιούν την ψήφο του λαού για να τον καθηλώσουν".
Ακόμα η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως, το βέβαιο είναι ότι με βάση κυρίως τις συμφωνίες και των ελληνικών κυβερνήσεων και της σημερινής με την ΕΕ από το 1992 και μετά που υιοθετήθηκε η συνθήκη του Μάαστριχ με μόνη αρνητική ψήφο του ΚΚΕ, θα μείνουν σε ισχύ οι πάνω από 1.000 αντιλαϊκοί νόμοι, η πιο ωμή βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κερδοφορίας της τελευταίας 10ετίας του 20ου και των πρώτων 10ετιών του 21ου αιώνα".
"Είμαστε βέβαιοι ότι το 2060" συνέχισε η κ. Παπαρήγα, "δεν θα μοιάζει καθόλου με το σήμερα, αλλά για να μη μοιάζει, για να κάνει, δηλαδή, οριστικά ο λαός το κουμάντο σε αυτή τη χώρα πρέπει έγκαιρα να παρθούν μεγάλες αποφάσεις από τους αγωνιστές και αγωνίστριες, ιδιαίτερα από εκείνους που για μια σειρά λόγους ακόμα διστάζουν, ή διατηρούν κάποιες ελπίδες ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από πάνω".
Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει ακόμα ότι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν το δικαίωμα να ζητούν την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, να επιστραφούν όλες οι περικοπές.
Αλλιώς, διευκρίνισε, "θα είναι στο έλεος της κυβέρνησης που κομπορρημονεί ότι κατάφερε να μην εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά, που σημαίνει ότι νομιμοποιούνται όλες οι ως τώρα περικοπές συντάξεων, και ο νέος τρόπος υπολογισμού συντάξεων που οδηγεί τους σημερινούς εργαζόμενους να πάρουν ακόμα πιο μικρές συντάξεις".
Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε, ότι τόσο η συζήτηση γύρω από την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας στα 12 ν.μ. όσο και οι αντιπαραθέσεις ενόψει της συνέχισης των ερευνών υδρογοναθράκων στη ΝΑ Μεσόγειο αποκαλύπτουν την ψεύτικη προσπάθεια εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση.
Και κατέληξε: "Εν όψει των πολλαπλών εκλογών και των εθνικών έχει ξεκάθαρα ξεκινήσει η κούρσα για να διασφαλιστεί από σήμερα κυβέρνηση συνεργασίας, που θα συνεχίσει απρόσκοπτα την υπηρέτηση του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης