Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu σε ΕΕ: Δεν λέτε τίποτα στην Ελλάδα για τη Δυτική Θράκη - Απαράδεκτη η δήλωση Mogherini για το κράτος δικαίου

Cavusoglu σε ΕΕ: Δεν λέτε τίποτα στην Ελλάδα για τη Δυτική Θράκη - Απαράδεκτη η δήλωση Mogherini για το κράτος δικαίου
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών  «απάντησε» στην επίτροπο Mogherini για τα σχόλια της περί κράτους δικαίου στην Τουρκία
Με τη Δυτική Θράκη επιχείρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, να δικαιολογήσει τη στάση της απέναντι στον Demirtas.
Ειδικότερα, στην προσπάθεια του να αποτάξει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για τη φυλάκιση του επικεφαλής του φιλο-κουρδικού κόμματος αναφέρθηκε τη στάση του ΕΔΑΔ απέναντι στην Ελλάδα για τη δυτική Θράκη.
«Πόσα χρόνια είναι τώρα που Ελλάδα δεν εφαρμόζει σχετικές αποφάσεις για τους μειονοτικούς;
Είχε μεταφερθεί στο ΕΔΑΔ η απαγόρευση της χρήσης του όρου "Τούρκος".
Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι κι άλλες χώρες δεν εφαρμόζουν αυτές τις αποφάσεις. Είναι δικαίωμά μας να κρίνουμε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ», δήλωσε στο CNN Turk και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέει κανείς τίποτα στις άλλες χώρες που δεν συμμορφώνονται επίσης με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.
Παράλληλα, επιτέθηκε κατά της ΕΕ και της επιτρόπου, Federica Mogherini, σχετικά με τις δηλώσεις της περί κράτους δικαίου στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε αυτή την εβδομάδα ότι η Τουρκία θα πρέπει να διεκπεραιώσει ταχέως την υπόθεση του Demirtas, λέγοντας ότι η προδικαστική κράτησή του είχε διαρκέσει περισσότερο από ό,τι θα μπορούσε να δικαιολογηθεί.
Ο Cavusoglu χαρακτήρισε την απόφαση του Δικαστηρίου ως υποκινούμενη πολιτικά και όχι από το νόμο και δήλωσε ότι η υπόθεση είναι θέμα της τουρκικής δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης