Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χαμηλός ο τζίρος το ενδιαφέρον στις δημόσιες προτάσεις

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χαμηλός ο τζίρος το ενδιαφέρον στις δημόσιες προτάσεις
ΑΓΟΡΑ: Θα μείνουν λίγες αλλά τελικά ας προσέχαμε. Καλά κάνουν αφού τους επιτρέπουν να δίνουν τιμές όπου θέλουν και παράλληλα να βγαίνουν και εκθέσεις που να λένε ότι είναι δίκαιη η τιμή καλά να πάθουμε.

Πλήρης η απαξίωση του ΧΑ αφού σε δέκα χρόνια έχει μείνει το μισό. Είπαμε θα μας αφήσουν δέκα καλές και δέκα σαπάκια που δεν τις θέλει κάποιος επενδυτής και θα αναγκαστούμε να κάνουμε παιχνίδι με ό,τι έχουμε.

Ξεχνάνε βέβαια ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές και ήδη πολλοί επενδυτές παίζουν στο εξωτερικό με μηδενικές προμήθειες. Ας κάνουν και οι χρηματιστές ότι δε βλέπουν και δεν μπορούν να παρέμβουν.

Δηλαδή θα φτάσουμε σε σημείο να πρέπει να αγοράζει ο επενδυτής όποια έχει χαμηλό p/bv και να περιμένει δημόσια πρόταση.

ΤΖΙΡΟΣ: Περίπου 10 λεπτά μετά το άνοιγμα είχε τζίρο κάτω από 400 χιλ. ευρώ με το ΙΑΣΩ να έχει κάνει 185 χιλ. ευρώ.

ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ: Δεν μπήκε μία αλλά πολλές εντολές στο 1,40 ευρώ που έθεσε ως όριο για μία ακόμη φορά το ΧΑ εμποδίζοντας τον οποιονδήποτε να «μπλοκάρει» ελεύθερα τη δημόσια πρόταση. Αν είναι δυνατόν!

Τμηματικά μπήκαν εντολές που στην προσυνεδρίαση ήταν πάνω από 530 χιλ. τεμάχια. Μένει να μάθουμε αν ήταν του βασικού μετόχου ή αν πρόλαβαν και μπήκαν και άλλοι στην τιμή της δημόσιας πρότασης.

ΔΡΟΥΚ: Η αποτίμηση της Euroxx δείχνει ότι οι ομοειδείς εταιρείες του εξωτερικού διαπραγματεύονται με p/bv 1,48 φορές αλλά λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας βάζουν discount 50%!! Δηλαδή για να παίξει όσο στο εξωτερικό θα έπρεπε η κεφαλαιοποίηση να ήταν περίπου 21 εκατ. ευρώ και εδώ θέλουν να πουν ότι τα 5,4 εκατ. ευρώ είναι δίκαιη τιμή;

Δηλαδή θα πούλαγε ο κ.Καραβασίλης σε αυτή την τιμή; Αντί να δίνουν premium θέλουν να τις πάρουν τσάμπα! Ξεκάθαρη η ανάγκη ύπαρξης κινήματος μικρομετόχων. Πρέπει να υπάρξει οργάνωση. Έτσι κι αλλιώς λίγοι έχουν μείνει, μπορούν να μαζευτούν.

Άνοιξε η μετοχή με όγκο 5 χιλ. τεμάχια και άνοδο 52% που «ζαλίζει» αλλά δείχνει και τη φθήνια των μικρών εταιρειών του χώρου. Αποτίμηση 5,4 εκατ. ευρώ ούτε τα μισά της καθαρής θέσης. Κανονικά έπρεπε οι επενδυτές να μη δώσουν μετοχές. Όποιος θέλει να πληρώσει.

ΕΞΑΓΟΡΕΣ: Διότι αγαπητοί μου, αν η δίκαιη τιμή ήταν έτσι όπως τα λέει η Euroxx τότε δεν θα εξαγοραζόταν το Υγεία 2,2 φορές πάνω από τα ίδια κεφάλαια ή δεν θα είχε πρόταση μιάμιση φορά πάνω από τα ίδια κεφάλαια το ΙΑΣΩ. Θα έδιναν και αυτή 0,5 αλλά ξέρουμε ότι θα την απέρριπταν.

Αφήστε λοιπόν τις εκπτώσεις λόγω εμπορευσιμότητας γιατί ευθύνονται και οι βασικοί μέτοχοι για την κατάντια των εταιρειών τους στο ταμπλό. Αν ήταν όπως θα έπρεπε να διαφήμιζαν τις εταιρείες τους, θα έδιναν καμιά συνέντευξη τύπου, καμία παρουσίαση. Όταν οι εποχές ήταν καλές όλο ταξιδάκια ήταν.

Δηλαδή αυτοί που αγόρασαν τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ που δεν κάνει όγκο στο ταμπλό γιατί πλήρωσαν υπερτίμημα και αυτοί που έχουν το πλειοψηφικό πακέτο πρέπει να παίρνουν τις υπόλοιπες μετοχές κοψοχρονιά; Γιατί δε βγάλατε και εκεί καμιά ανάλυση ότι έπρεπε να αγοράσουν με discount 50% λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας;

ΙΑΣΩ: Υπάρχει πρόταση εξαγοράς και επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Bankingnews για άλλη μία φορά. Στο +10% σχεδόν η μετοχή με όγκο πάνω από 120 χιλ. τεμάχια. Εδώ το fund πληρώνει 1,5 φορά τα ίδια κεφάλαια.

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ: Το να βγάλεις μία δίκαιη τιμή εκεί που θέλεις είναι εύκολη υπόθεση. Το να πείσεις ότι κάποιος παίρνει από την τσέπη του επενδυτή που κοιμάται τις μετοχές είναι το δύσκολο. Επίσης το να «μαϊμουδέψεις» τα στοιχεία είναι το εύκολο. Εδώ στη Folli Follie δεν υπάρχει τίποτα και μας το παρουσίαζαν διαμάντι.

Και εμείς επειδή έχουμε καλή πίστη και θεωρούμε ότι αυτός που βάζει την υπογραφή του σέβεται το όνομά του το πιστεύαμε. Το μήνυμα είναι διπλής ανάγνωσης αφού στην περίπτωση της Ντρουκφάρμπεν θα μπορούσαν μέχρι και να μηδενίσουν εύκολα την καθαρή θέση.

ΕΥΑΘ: Έκανε 7.600 τεμάχια και πήγε στο +3,68% και στα 4,23 ευρώ αλλά βγήκαν πωλητές χαμηλότερα. Υπάρχει χάσμα αγοραστών-πωλητών, αλλά η αποτίμηση των 153 εκατ. ευρώ έχει μεγαλύτερο χάσμα από τη δίκαιη τιμή. Αυτή που βλέπουμε εμείς στον ισολογισμό.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης