Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Οι τραπεζικές μετοχές μπορεί να οδηγήσουν το ΧΑ σε χαμηλότερα επίπεδα

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Οι τραπεζικές μετοχές μπορεί να οδηγήσουν το ΧΑ σε χαμηλότερα επίπεδα
Όσο οι μετοχές των τραπεζών δεν μπορούν να περάσουν με ασφάλεια κρίσιμα σημεία τόσο θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πολύ πιο χαμηλότερα επίπεδα τιμών
Κατηφορικός παρέμεινε ο δρόμος και αυτή την εβδομάδα για το Γενικό Δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου με την περιοχή της άλλοτε στήριξης των 610 μονάδων να παίζει πλέον το ρόλο πεδίου αντιπαράθεσης μεταξύ των αγοραστών και των πωλητών, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets.
Παρά την εμφανή υπεροχή της πτωτικής τάσης στο εβδομαδιαίο chart τιμών μια επιβεβαιωμένη ανοδική τμήση των 610 μονάδων θα αποτελέσει το τεχνικό εφαλτήριο μιας βραχυχρόνιας κίνησης προς την περιοχή των 625 με 630 μονάδων.
Από εκεί και πάνω όμως θα πρέπει να τοποθετηθεί μέσω κάποιας θετικής ειδησεογραφίας ένα ποιο εύφλεκτο ανοδικό καύσιμο για να μπορέσει ο Γενικός Δείκτης να περάσει με ταχύτητα πάνω από τις 640 μονάδες και να δει τιμές πλησίον των 650 μονάδων, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Για το δείκτη FTSE 25 το «εύκολο» καθοδικό γέμισμα του ανοδικού χάσματος, που είχε προκληθεί στις 7 Νοεμβρίου με τη διάσπαση του μεσοπρόθεσμου τοξοειδούς σχηματισμού, στις 1660 μονάδες, χαρακτήρισε ως «κίβδηλη» την όλη ανοδική κίνηση προς το επίπεδο αντίστασης των 1710 μονάδων.
Το διαγραμματικό αυτό γεγονός έφερε έντονες ρευστοποιήσεις οδηγώντας το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης να περάσει καθοδικά από τη ζώνη των 1610 με 1600 μονάδων και να κινηθεί προς το επόμενο επίπεδο στήριξης των 1530 μονάδων.
Το ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η εκδήλωση ή μη μιας ανοδικής ανάτασης προς τις 1600 μονάδες, σημειώνει ο αναλυτής.
Προσπάθεια αποφυγής του ψυχολογικού ορίου των 400 μονάδων κάνει στις τελευταίες συνεδριάσεις ο Τραπεζικός Δείκτης με τις επιμέρους τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή καθώς δίνουν μάχη για να επανακτήσουν ισχυρά σημεία διαγραμματικής τριβής, που μπορούν να αλλάξουν έστω και βραχυπρόθεσμα τη καθοδική πίεση.
Τα σημεία αυτά είναι το 1 ευρώ για την Πειραιώς, το 1,10 ευρώ για την Εθνική, τα 0,48 ευρώ με 0,50 ευρώ για την Eurobank και το 1,11 ευρώ για την Alpha, όπου για την ώρα φαίνεται να το έχει.
Όσο λοιπόν οι μετοχές των τραπεζών δεν μπορούν να περάσουν με ασφάλεια τα σημεία αυτά τόσο θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πολύ πιο χαμηλότερα επίπεδα τιμών, καταλήγει ο Απόστολος Μάνθος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης