Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το ενδιαφέρον στα Τάρταρα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το ενδιαφέρον στα Τάρταρα
ΑΓΟΡΑ: Πάνω από τις 600 μονάδες αλλά λίγη σημασία έχει πλέον. Ο τζίρος ήταν εξαιρετικά χαμηλός και ουσιαστικά η αγορά περιμένει. Την άλλη Παρασκευή θα έχουμε τις αλλαγές στον MSCI όπου θα μπουν σε ισχύ οι νέες σταθμίσεις και οι νέες συνθέσεις.

Θα δούμε εκροές μεγάλες σε όλα σχεδόν τα χαρτιά αφού μειώνεται η στάθμιση συνολικά της χώρας. Ίσως γι΄ αυτό κάποια φθηνά χαρτιά δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Οι τράπεζες κράτησαν σήμερα την αγορά πάνω από τις 600 μονάδες, αλλά όπως γράφει ο Απ.Μάνθος στην τεχνική του ανάλυση είναι σε κρίσιμα επίπεδα και θα μπορούσαν να πάνε το ΧΑ σημαντικά χαμηλότερα.

Τα περισσότερα χαρτιά της υψηλής κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύονταν σήμερα καθαρά διαδικαστικά. Έκανε 5 χιλ. τεμάχια η Lamda, 7 χιλ. τεμάχια η ΕΥΔΑΠ, 9 χιλ. τεμάχια η ΓΕΚΤΕΡΝΑ και το κορυφαίο όλων χαρτί ο ΟΛΠ με 582 τεμάχια.

ΕΞΑΓΟΡΕΣ: Δηλαδή βρε αναλυτές τους κινέζους τους πιάσαμε κότσους στον ΟΛΠ που πλήρωσαν τέτοιο υπερτίμημα. Έπρεπε να τους μιλήσετε για το discount που βάζετε σε εξαγορές λόγω εμπορευσιμότητας. Έτσι μάλλον θα έπρεπε να τους πληρώσουμε αντί να τα πάρει χοντρά το κράτος.

Και για να ρωτήσουμε κάτι άλλο: Σε εταιρείες που δεν είναι εισηγμένες και δεν έχουν εμπορευσιμότητα μας λέτε πως βγάζετε τις αποτιμήσεις; Αφήστε τις κατά παραγγελία αναλύσεις και πείτε ξεκάθαρα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πως δεν μπορείτε να βγάζετε αναλύσεις τέτοιες. Είναι Ντροπή!

ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ: Η προαιρετική δημόσια πρόταση έγινε σε εξευτελιστική τιμή, που αν του προτείνανε του κ.Καραβασίλη να την πουλήσει σε τέτοια τιμή θα έβαζε τα γέλια. Η μετοχή έκανε 104 χιλ. τεμάχια και μένει να δούμε πόσα πήρε ο βασικός μέτοχος.

Θυμίζουμε πως οι εντολές έμπαιναν τμηματικά αλλά δεν αποκλείεται αυτό να οφείλεται στους περιορισμούς λόγω της κατηγορίας. Λογικά όμως το ΧΑ αφού άλλαξε τα όρια θα έπρεπε να αφήσει και ελεύθερο το όριο για τον όγκο των εντολών που μπορεί να βάλει κάποιος στο σύστημα.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Ελπίζουμε να μη γλυκαθούν όσοι ελέγχουν άνω του 80% στις εισηγμένες τους και δώσουν ψίχουλα. Γιατί βλέπουμε πολλές σε εξευτελιστικές τιμές όπου με λίγα εκατομμύρια (ή το ταμείο της εταιρείας για κάποιες) την παίρνουν και κουνάνε μαντίλι.

ΕΚΤΕΡ: Ωραία κίνηση. Στο +9,17% και στα 1,19 ευρώ με όγκο 43 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 13,3 εκατ. ευρώ.

ΠΛ.ΘΡΑΚΗΣ: Στο -3,28% και στα 1,9150 ευρώ με όγκο 8 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 83,7 εκατ. ευρώ.

NEXANS: Εδώ η τιμή είναι σταθερά πάνω από τη δημόσια πρόταση, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα, αφού την πρώτη μέρα ο βασικός μέτοχος είχε πάρει πολλές μετοχές και ήταν οριακά χαμηλότερα από το όριο.

QUEST: Με όγκο μόλις 520 τεμάχια έκλεισε στα 13,60 ευρώ με απώλειες 0,73% και αποτίμηση 162 εκατ. ευρώ. Κορυφαίο παράδειγμα για όσους μιλούν για εμπορευσιμότητα και εγκλωβισμούς.

Η μετοχή αρχές του 2016 ήταν κάτω από τα 4 ευρώ και σήμερα είναι πάνω από τα 13 και έχει δώσει και μετοχές της BriQ συν τα μερίσματα στους μετόχους. Και κάποιοι ακούνε κάποιους που τους συμβουλεύουν να μην αγοράζουν τέτοιες εταιρείες γιατί εγκλωβίζονται. Δώστε τους τράπεζες που δεν εγκλωβίζονται ποτέ κύριοι!!

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης