Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τι συζήτησαν οι Αρχηγοί της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής

tags :
Τι συζήτησαν οι Αρχηγοί της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής
Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής επισκέφθηκε ο Αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής
Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά, επισκέφθηκε σήμερα (23/11) ο Αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής, Α. Centir.
Τον Τούρκο Υποναύαρχο υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Λιμενικού, Σταμάτιος Ράπτης, κατά την επίσημη τελετή υποδοχής που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου.
Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών θυρεών, ενώ ακολούθησε διμερής συνάντηση των αντιπροσωπειών των Ακτοφυλακών των δύο χωρών.
Ο κ. Centirενημερώθηκε από ανώτερους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, παρουσία της ηγεσίας, για το θέμα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, καθώς και τη συνεργασία των δύο ακτοφυλακών σε θέματα έρευνας και διάσωσης.
Οι δύο Αρχηγοί εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν ακόμα περαιτέρω τη συνεργασία τους μέσω κοινά αποδεκτών προσπαθειών.
Όπως σημειώνουν πηγές του Λιμενικού στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που έχουν συμφωνηθεί κατά το παρελθόν από τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης