Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of Montreal: Γιατί η πτώση της τιμής του πετρελαίου θα συνεχιστεί

Bank of Montreal: Γιατί η πτώση της τιμής του πετρελαίου θα συνεχιστεί
Bank of Montreal: Γιατί η πτώση της τιμής του πετρελαίου θα συνεχιστεί
Την 1η Νοεμβρίου, όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν στα 65 δολάρια/βαρέλι, σε ανάλυσή της η Bank of Montreal (BMO) προέβλεψε - σωστά - ότι η τιμή του  West Texas Intermediate θα έπεφτε σύντομα στα 51,5 δολάρια/βαρέλι.
Είχε δίκιο και από σήμερα (23/11)  η τιμή του WTI βρίσκεται λίγο πάνω από τα 50 δολάρια/βαρέλι.



Δυστυχώς για όσους αναμένουν μια «bull market» για το πετρέλαιο, η BMO στο τελευταίο της report υπογραμμίζει ότι κατά τις τελευταίες δύο κυκλικές «bear markets» το 2011 και το 2015 η τιμή του πετρελαίου σταμάτησε να υποχωρεί μόνο όταν οι μετοχές βυθίστηκαν.
Και όπως φαίνεται στη Wall Street η πτώση των μετοχών δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Όπως αναφέρει η BMO «το αργό πετρέλαιο ήταν πρόσφατα στα πιο υπερ-πουλημένα επίπεδα σε βραχυπρόθεσμη βάση από ό, τι σε οποιοδήποτε σημείο από το 1984, προκαλώντας πολλούς να υποθέσουν ότι έπρεπε να είναι κοντά στο να φτάσει ατο τελικό χαμηλό μετά από έξι εβδομάδες πτώσης.
Σίγουρα, δεν μπορεί να γίνει χειρότερο από αυτό, έτσι;»
Αποδεικνύεται ότι μπορεί, και εδώ είναι η εξήγηση.
Σύμφωνα με την BMO «θεωρήσαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να υπογραμμίσουμε τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε  το αργό πετρέλαιο κατά τη διάρκεια των δύο πιο πρόσφατων κυκλικών «bear markets» το 2011 και το 2015.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η τιμή του WTI βυθίστηκε την ίδια μέρα με τη χρηματιστηριακή αγορά.
 Έτσι, παρά τις τρέχουσες ακραίες αναπροσαρμογές στο WTI, η πτώση δεν θα τελειώσει μέχρι να δούμε βύθιση στις αγορές μετοχών και όπως έχουμε σημειώσει στις πρόσφατες εκθέσεις, δεν είμαστε ακόμα εκεί.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης