Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Πιθανή σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας της Αυστραλίας το 2019

Credit Suisse: Πιθανή σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας της Αυστραλίας το 2019
H Credit Suisse, προειδοποίησε ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Αυστραλία θα μπορούσε να επιβραδυνθεί αρκετά έντονα το 2019
H Credit Suisse, προειδοποίησε ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Αυστραλία θα μπορούσε να επιβραδυνθεί αρκετά έντονα το 2019, αυξάνοντας την προοπτική ότι η επιβράδυνση θα μπορούσε να είναι άμεση.
H Credit Suisse αναμένει ότι η πρόσφατη αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές θα μπορούσε να εξασθενίσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 και ότι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την κατασκευή κατοικιών και τις δαπάνες των νοικοκυριών από την ύφεση στην ακίνητη περιουσία θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων της Τράπεζας Αυστραλίας να τεθεί σε αναμονή.



Η έκρηξη των επενδύσεων σε υποδομές το 2018 δημιουργεί ένα υψηλό σημείο αναφοράς για τους ρυθμούς ανάπτυξης το 2019, ένας σημαντικός παράγοντας που πιστεύει η Credit Suisse θα μεταμορφωθεί σε επιβράδυνση το επόμενο έτος.
«Η ανησυχία μας είναι ότι η οικονομία καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τη στέγαση και την κατανάλωση.
Πράγματι, οι πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις της στέγασης στην υπόλοιπη οικονομία είναι πολύ μεγάλες. Από αυτή την άποψη, οι συνθήκες δεν φαίνονται ιδιαίτερα υγιείς».
Παράλληλα η Credit Suisse  τονίζει πως οι δαπάνες υποδομής παρέχουν ένα διακόπτη μεταξύ της πτώσης των τιμών των κατοικιών και των συνολικών δαπανών.
Η αύξηση της απασχόλησης ήταν εξαιρετικά ανθεκτική, επιτρέποντας στα νοικοκυριά να απορροφήσουν τον αρνητικό πλούτο και τις πιστωτικές επιπτώσεις από την ύφεση των κατοικιών.
Όλα αυτά έρχονται σε μια εποχή πτώσης των τιμών των κατοικιών σε πολλές περιοχές της χώρας, η Credit Suisse  προειδοποιεί επίσης ότι αυτό θα μπορούσε να δει «οι επενδύσεις σε κατοικίες μειώνονται ουσιαστικά».




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης