Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην Αθήνα έρχεται αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη συμφωνία

Στην Αθήνα έρχεται αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη συμφωνία
Στις 27 Νοεμβρίου έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση της  Ιεράς Συνόδου
Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες αντιπροσωπεία Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με στόχο να συναντηθεί με κυβερνητικούς εκπροσώπους για να ενημερωθεί για τις θέσεις της Κυβέρνησης που αφορούν την Συνταγματική Αναθεώρηση, την εκκλησιαστική περιουσία και την μισθοδοσία του κλήρου.
Η εξέλιξη αυτή ωστόσο, όπως μεταδίδει το  Arxon.gr, δεν αμβλύνει την δυσφορία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για την μη ενημέρωσή του περί των συζητήσεων, αλλά και του κειμένου συμφωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.
Μάλιστα, κύκλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρουν ότι είναι θεσμική υποχρέωση η ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη, εφόσον τα ζητήματα αφορούν ενέργειες που θα έχουν επίπτωση σε επαρχίες της Ελλάδος που υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικ. Πατριαρχείου.
Παράλληλά, σημειώνουν ότι η ενημέρωση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι το πρόσφατο ταξίδι του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου στο Φανάρι δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα.
Δεν έχει διευκρινιστεί πάντως, αν η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.
Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Νοεμβρίου έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση της  Ιεράς Συνόδου.
Τέλος, σημειώνεται ότι αύριο, Κυριακή 25 Νοεμβρίου ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης