Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Όσοι έβαλαν νερό στο κρασί τους για να ηγηθούν μεγάλων δήθεν πολιτικών συμμαχιών μεταλλάχτηκαν πλήρως

Κουτσούμπας: Όσοι έβαλαν νερό στο κρασί τους για να ηγηθούν μεγάλων δήθεν πολιτικών συμμαχιών μεταλλάχτηκαν πλήρως
"Με την ίδρυση του ΚΚΕ χαράχτηκε η βασική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο κόμμα της εργατικής τάξης και στα κόμματα των εκμεταλλευτών, του κεφαλαίου", τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας
Αυτοί «που έβαλαν νερό στο κρασί τους, για να ηγηθούν μεγάλων δήθεν πολιτικών συμμαχιών, ούτε τέτοιες συμμαχίες έφτιαξαν ούτε τους έμεινε και καθόλου κρασί στο ποτήρι, αλλά στα αζήτητα κατέληξαν κι άλλοι ενσωματώθηκαν και μεταλλάχτηκαν πλήρως», ανέφερε ο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο".
Πρόσθεσε, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ "έπρεπε να βάλει νερό στο κρασί του και να ηγηθεί μεγάλης πολιτικής συμμαχίας δυνάμεων κατά των πολιτικών λιτότητας", ότι «η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, η πρόταση του για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας, μπορεί να ενώσει την εργατική τάξη, να συσπειρώσει τα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή πλειοψηφία.
Το ΚΚΕ συμμετέχει σ΄ αυτή, μέσω των μελών του, το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι πολιτικές δυνάμεις που υπονοείτε.
Αυτή η συμμαχία μπορεί θα βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να έχει και κατακτήσεις, γιατί κινείται σε κατεύθυνση ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, ενάντια στην καπιταλιστική σημερινή βαρβαρότητα».
Σε ερώτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι «έγινε η "χρήσιμη Αριστερά" για το σύστημα, αυτή που μπορεί να κάνει πιο αποτελεσματικά ότι δεν μπορεί να κάνει η "Δεξιά"».
Ως βασική επίπτωση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις λαϊκές μάζες θεωρεί «το "έργο" που έχει επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο, δηλαδή να υλοποιεί τις απαιτήσεις του με τις λιγότερες λαϊκές αντιδράσεις».
Κληθείς να απαντήσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ανάσχεσης της Ακροδεξιάς, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι δεν μπορεί να είναι τέτοια δύναμη «αυτός που έχει γίνει ο πιο καλός ο μαθητής της ΕΕ που έχει επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, ο σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των συμφερόντων του κεφαλαίου το οποίο και ενισχύει τέτοιες αντιδραστικές δυνάμεις».
Κατά τον ίδιο, «μοναδική δύναμη ανάσχεσης της Ακροδεξιάς είναι το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής πάλης, η ενίσχυση του εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ».
 Με αφορμή τις εκδηλώσεις του κόμματος που κορυφώνονται αύριο για τα εκατό χρόνια ζωής και δράσης του, ο κ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «η αυριανή εκδήλωση είναι η κορύφωση μιας πλούσιας πολύμορφης δραστηριότητας που ξεδιπλώθηκε σε όλη τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια» , προσθέτοντας «καταφέραμε να τιμήσουμε τους επώνυμους και ανώνυμους αυτής της 100χρονης πορείας, όλους όσοι στάθηκαν αλύγιστοι, κατέθεσαν κάθε θυσία στον αγώνα για να ξημερώσει ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές.
Καταφέραμε να ζωντανέψουμε σημαντικές πλευρές αυτής της ιστορίας, μέσα από τη δημιουργία ενός πρωτότυπου καλλιτεχνικού, πολιτιστικού, εκδοτικού υλικού, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους κομμουνιστές, αλλά και για κάθε άνθρωπο που θέλει να μάθει για την ιστορία του ΚΚΕ, για τη σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου και να δει κάτω από το μαύρο πέπλο του αντικομμουνισμού, της παραχάραξης της ιστορίας του λαού μας, της συκοφάντησης των πιο ηρωικών αγώνων του.
Κυρίως καταφέραμε να μελετήσουμε συλλογικά την ιστορία του Κόμματος, καρπός της οποίας είναι η έκδοση αυτές τις μέρες των 4 τόμων του δοκιμίου ιστορίας περιόδου 1918 – 1949».
Υπογράμμισε ακόμη ότι «με την ίδρυση του ΚΚΕ χαράχτηκε η βασική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο κόμμα της εργατικής τάξης και στα κόμματα των εκμεταλλευτών, του κεφαλαίου.
Αυτή η γραμμή δεν ξεθώριασε ποτέ, παρά τις κάθε φορά προσπάθειες του συστήματος να βάλει μπροστά στο λαό ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, όπως συμβαίνει σήμερα με το "πρόοδος-συντήρηση"».
Συμπλήρωσε ότι «πρόοδος δεν είναι ούτε τα κοινωνικά μερίσματα, ούτε τα συσσίτια, ούτε οι πλειστηριασμοί, ούτε φυσικά οι διάσπαρτες νατοϊκές βάσεις», αλλά «πρόοδος, σήμερα, που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε απίστευτα επίπεδα είναι η δουλειά για όλους, η ολόπλευρη μόρφωση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ζωή σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον χωρίς φτώχεια και πολέμους. Πρόοδος τελικά δεν είναι ο καπιταλισμός, αλλά ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός» υπογραμμίζει.
Σε ερώτηση για το που θέλει να βρίσκεται το ΚΚΕ στα 101 χρόνια του, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε μεταξύ άλλων  ότι «εγκαινιάζουμε το νέο αιώνα έχοντας βάλει ψηλά τον πήχη, να γίνει το Κόμμα μας πιο ικανό, ώστε να συμβάλει στον αντιμονοπωλιακό - αντικαπιταλιστικό αγώνα, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης