Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Ο φετινός προϋπολογισμός σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη χώρα - Προχωράμε με σταθερά βήματα

Γεροβασίλη: Ο φετινός προϋπολογισμός σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη χώρα - Προχωράμε με σταθερά βήματα
"Όλοι οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται αισιόδοξοι", δηλώνει η Ο. Γεροβασίλη
«Ο φετινός προϋπολογισμός είναι ο πρώτος από το 2008 με καθαρή δημοσιονομική επέκταση της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ, που αντιστοιχεί δηλαδή περίπου σε 910 εκατομμύρια ευρώ.
Σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη χώρα έπειτα από μια μακρά περίοδο δοκιμασιών για τον ελληνικό λαό», τονίζει η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.
Η ίδια σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει πως «αυτό είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα για την αλλαγή της ζωής των συμπολιτών μας.  
Με ανάπτυξη, δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου και στήριξη της κοινωνικής συνοχής.
Όλοι οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται αισιόδοξοι.
Ο προϋπολογισμός του 2019 υλοποιεί τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Και οι συντάξεις δεν κόπηκαν, και το μέτρο δεν είναι πρόσκαιρο, όπως διαλαλούσαν οι προπαγανδιστές του φόβου.
Όπως γίνονται πράξη και οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων, το νέο επίδομα στέγασης και μέτρα όπως η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και η ειδική αγωγή στα σχολεία».
Τονίζει δε, πως «προχωράμε με σταθερά βήματα, δεν θέτουμε σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά και χτίζουμε -μέρα με την ημέρα- ένα καλύτερο αύριο για τους συμπολίτες μας».
Κάνοντας αναφορά στο θέμα της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Εκκλησία, σημειώνει ότι «η κυβέρνηση απέδειξε ότι διαθέτει την πολιτική βούληση, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου και συνεννόησης με την εκκλησία, για να βρεθεί και να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και οχτώ δεκαετίες.
 Εξαντλώντας κάθε περιθώριο γόνιμης συνεννόησης, με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας μας».
Πρόκειται για διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως εκτιμά, υπάρχουν τα εχέγγυα για να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις.
Περαιτέρω, η κ. Γεροβασίλη επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία για πανεπιστημιακό άσυλο και τα θέματα εγκληματικότητας που κρατάει ψηλά η αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας πως «κάθε φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε αδιέξοδο, αντί να ψαχτεί στο εσωτερικό της, να διερωτηθεί για τις συνεχόμενες αστοχίες των πολιτικών της προβλέψεων, το θεσμικό της ρόλο και τη σημερινή πολιτική της πυξίδα, τραβά το «χαρτί» της ανομίας, επενδύοντας στον φόβο, την ανασφάλεια και την ατεκμηρίωτη καταστροφολογία.
Μόλις προχθές ήταν η τρίτη φορά, που ο κ. Μητσοτάκης έκανε ερώτηση στην «ώρα του Πρωθυπουργού» για την εγκληματικότητα, αυτή τη φορά για τα Πανεπιστήμια.
Κατά την ίδια, «η σημερινή Ν.Δ. προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να φοβίζει τον κόσμο, επιλέγοντας να ψαρέψει στα θολά νερά μιας ακροδεξιάς αντίληψης για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους».
Με αφορμή την τραγική υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου και τις εξελίξεις μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών, σημειώνει ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει απο το χέρι μας να εμποδίσουμε αυτά που πρεσβεύει ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά» και, όπως επισημαίνει, έχουν επισπευσθεί οι διαδικασίες της ΕΔΕ για την συμπεριφορά των αστυνομικών.
Ακόμη, η κ. Γεροβασίλη, για την αντίδραση της Αστυνομίας στα επεισόδια για την επέτειο του Πολυτεχνείου τόνισε ότι «τα μέτρα της Αστυνομίας οφείλουν να είναι και επικαιροποιημένα και προσαρμοσμένα σε έναν, κατά περίπτωση, ευέλικτο υπηρεσιακό σχεδιασμό».
Όπως είπε, «η φετινή πορεία για το Πολυτεχνείο ολοκληρώθηκε χωρίς έντονα προβλήματα κι η Αστυνομία περιφρούρησε το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις τιμής του αγώνα ενάντια στη δικτατορία και διατήρησης της ιστορικής μνήμης», ενώ «όσο για τις συλλήψεις σε περιπτώσεις παραβατικών ή επικίνδυνων ενεργειών, έγιναν με βάση τους κανόνες και τα νομικά εργαλεία του δικαιικού μας συστήματος».
Για τις συλλήψεις μελών του Ρουβίκωνα δηλώνει ότι «δεν στέλνει προσωπικά μηνύματα» και δεν μπαίνει στη διαδικασία επικοινωνιακών παιγνιδιών.
Ακόμη, για το σχέδιο αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας, που είχε εξαγγελθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μετά την τραγωδία στο Μάτι, η κ.  Γεροβασίλη σημείωσε ότι η διαδικασία είναι κοντά στην τελική φάση ριζικής αναμόρφωσης, στα πρότυπα των πλέον σύγχρονων συστημάτων σε διεθνές επίπεδο. «Εργαζόμαστε εντατικά και είμαστε κοντά στην τελική φάση της προετοιμασίας του νέου νομικού πλαισίου, ενώ παράλληλα κινούμε διαδικασίες για να ενισχύσουμε τις υποδομές και τα μέσα», όπως είπε, και «το σχετικό νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων φορέων» και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του, θα δοθεί στη δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα πάρει την οδό προς ψήφιση στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης