Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovisi: Η Κομισιόν δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια - Είμαι μόνο υπέρ της Ελλάδας

Moscovisi: Η Κομισιόν δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια - Είμαι μόνο υπέρ της Ελλάδας
«Η κατάργηση της μείωσης των συντάξεων δεν είναι προεκλογικό bonus για κανέναν»,  τονίζει ο P. Moscovisi
Το μήνυμα ότι η Κομισιόν δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια, δεν κάνει χάρες  σε κανέναν και δεν παρέχει στήριξη ούτε και αντιτίθεται σε καμία κυβέρνηση, στέλνει λίγες ημέρες μετά την επίσημη έγκριση του ελληνικού προϋπολογισμού  και της κατάργησης της μείωσης των συντάξεων ο αρμόδιος επίτροπος,  P. Moscovisi, μιλώντας στη Realnews.
Ο ίδιος στέλνει το μήνυμα στην ελληνική πολιτική σκηνή να σταματήσει να κρίνει τις αποφάσεις της Κομισιόν με μικροκομματικά κριτήρια, ζητώντας και υπερκομματική στήριξη προς το πακέτο κοινωνικών μέτρων που αποφασίστηκε, ενώ υπενθυμίζει ότι ο ίδιος δεν ήταν υπέρ  της μείωσης των συντάξεων από την πρώτη στιγμή που έπεσε το μέτρο στο τραπέζι στη Μάλτα τον Απρίλιο του 2017.   
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά « η Κομισιόν δεν παίζει μικροκομματικά παιχνίδια.
Δεν πρέπει να με βλέπετε ούτε ως υπέρμαχο της κυβέρνησης, ούτε ως πολέμιο της κυβέρνησης – είμαι μόνο υπέρ της Ελλάδας», ενώ «έχω σιχαθεί αυτές τις πολιτικές κορόνες  όσων προσπαθούν να μας πουν ότι η Κομισιόν δεν είναι αντικειμενική».
Ξεκαθαρίζει  ότι η Κομισιόν είναι αντικειμενική.
Πλήρως.
Μπορούμε να είμαστε φίλοι του ελληνικού λαού, να έχουμε καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να είμαστε υποκειμενικοί ή να στηρίζουμε το ένα ή το άλλο κόμμα.
Το μόνο κόμμα που υποστηρίζουμε την Ελλάδα είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός και αυτό είναι υπερκομματικό».  
Ζητά μάλιστα και τη στήριξη της αντιπολίτευσης στο πακέτο κοινωνικών μέτρων της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «ελπίζω ότι η συμφωνία γι΄αυτά τα μέτρα θα είναι επίσης υπερκομματική, γιατί οι Έλληνες το αξίζουν».  
Ξεκαθαρίζει δε, πως «η κατάργηση της μείωσης των συντάξεων δεν είναι προεκλογικό bonus για κανέναν».
Εξηγεί για τη στάση του κατά της μείωσης των συντάξεων από την πρώτη στιγμή που έπεσε το μέτρο στο τραπέζι στη Μάλτα τον Απρίλιο του 2017  ότι αυτό «δεν ήταν δημαγωγία από μέρους μου» και διευκρινίζει ότι «τίποτα δεν ήταν δεδομένο» και πως η τεκμηρίωση της απόφασης και των στοιχείων «ήταν μια απαιτητική διαδικασία», αν και αρχικά υπήρχε κενό ανάμεσα στον στόχο και στο σύνολο των κοινωνικών μέτρων, το οποίο έπρεπε να κλείσει, όπως και έγινε.  
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης