Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Επιχείρηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και κατεστημένων κέντρων για τη δημοσκοπική περιθωριοποίηση της ΛΑΕ

Λαφαζάνης: Επιχείρηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και κατεστημένων κέντρων για τη δημοσκοπική περιθωριοποίηση της ΛΑΕ
Oι δημοσκοπήσεις του συστήματος επιχειρούν να περιθωριοποιήσουν τη ΛΑΕ "με ένα αληθινά γελοίο και απροσχημάτιστο τρόπο", σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη
Για επιχείρηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και κατεστημένων κέντρων για τη δημοσκοπική περιθωριοποίηση της ΛΑΕ, έκανε λόγο από τη Δράμα ο  γραμματέας του  πολιτικού συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο ίδιος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη της Δράμας, το Σάββατο 24/11,  συνοδευόμενος από τον Συντονιστή της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) Παναγιώτη Ερμίδη και άλλα τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε και μίλησε με πλήθος πολιτών.
Ο κ. Λαφαζάνης σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Δράμα, αλλά και στην ομιλία του σε ανοικτή εκδήλωση και συζήτηση στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, τόνισε πως είναι «εντυπωσιακή η προσπάθεια τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως των κατεστημένων κέντρων και της Γερμανοαμερικανοκρατίας στην χώρα να εμφανίσουν ένα πεντακομματικό σύστημα, με κυρίαρχο ρόλο στα δύο συστημικά κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Για αυτό ακριβώς, επιχειρείται το «θάψιμο» της Λαϊκής Ενότητας, διότι πέραν των άλλων, η είσοδός της στη Βουλή με μια δυναμική επιρροή στον ελληνικό λαό, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στον ΣΥΡΙΖΑ και θα ανακόψει μετά βεβαιότητος κάθε προσδοκία της ΝΔ για αυτοδυναμία».
Ξεκαθάρισε ότι «τα σχέδια των κατεστημένων κέντρων σε βάρος της Λαϊκής Ενότητας δεν πρόκειται να περάσουν» και τόνισε ότι «η Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη δύναμη στον αντισυστημικό χώρο, η οποία διαθέτει ρεαλιστικό εναλλακτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα για τη στήριξη του κόσμου της μισθωτής εργασίας, για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, για την στήριξη του επαγγελματοβιοτεχνικού και εμπορικού κόσμου απέναντι στην χρεοδουλεία και την επέλαση των πολυεθνικών, για την στήριξη των αγροτών, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τη γη τους, για την υποστήριξη της νεολαίας και την ανακοπή του μεταναστευτικού κύματος των νέων μας σε αναζήτηση εργασίας, για την στήριξη των συνταξιούχων για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συντάξεις, για την στήριξη της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας από τους πλειστηριασμούς, για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, της απασχόλησης, της ανάπτυξης και του κοινωνικού μετασχηματισμού.
Σημείωσε δε, πως  «η επιχείρηση προεκλογικών παροχών, την οποία έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό ούτε να ανακόψει την κατάρρευση της επιρροής της στην κοινωνία.
Καμία κυβέρνηση, η οποία προκάλεσε και μάλιστα τόσο βάναυσα τον λαό και την κοινωνία, δεν διεσώθη ποτέ με την πρόσκαιρη προεκλογική παροχολογία ούτε με τις πελατειακές σχέσεις και τους ψηφοθηρικούς κομματικούς διορισμούς, που θυμίζουν τις πιο φαύλες περιόδους της χώρας».
Όπως είπε, «η απάντηση στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, φυσικά και με κανέναν τρόπο δεν είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης και μια κυβέρνηση της ΝΔ ή μια συγκυβέρνηση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ή ακόμα και ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προτείνουν όλοι και πιο ευρύτεροι κύκλοι του κατεστημένου.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Αλ. Τσίπρας αντιπροσωπεύουν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος μιας Ελλάδας που ακολουθεί μια πορεία κηδεμονίας και νεοαποικιοποίησης, μιας Ελλάδας του σκληρού νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, μιας Ελλάδας της υποτέλειας που έχει παραδοθεί στην Αμερικανο-γερμανοκρατία.».
Ο Παναγ. Λαφαζάνης καυτηρίασε «τις fake δημοσκοπήσεις που πέφτουν ως βροχή το τελευταίο διάστημα, με απόσταση μερικών ωρών η καθεμία, για να στηρίξουν ένα φθαρμένο, παραδομένο, διεφθαρμένο και υποτελές πολιτικό σύστημα και να χειραγωγήσουν τους πολίτες.
 «Φαίνεται ότι ο πιο επικερδής και προσοδοφόρος κλάδος της ελληνικής οικονομίας έχει καταστεί ο κλάδος των διαπλεκόμενων δημοσκοπήσεων, πολύ περισσότερο που δρα ασύδοτος και χωρίς κανένα έλεγχο από ένα δημοκρατικό ανεξάρτητο όργανο, το οποίο να διαπιστώνει την αξιοπιστία και ακεραιότητά τους.
Αυτές οι δημοσκοπήσεις, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, δείχνουν με τον τρόπο τους, ποια είναι η απειλή για το σημερινό σύστημα και ποια είναι η πραγματικά αντίπαλος δύναμη.
Αυτή είναι η Λαϊκή Ενότητα, για αυτό κιόλας οι δημοσκοπήσεις του συστήματος επιχειρούν να την περιθωριοποιήσουν με ένα αληθινά γελοίο και απροσχημάτιστο τρόπο», υπογράμμισε.
Η Λαϊκή Ενότητα, όπως ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, «είναι η μόνη δύναμη που διαθέτει ενωτική μετωπική πολιτική, η οποία απευθύνεται σε όλες τις αριστερές ριζοσπαστικές προοδευτικές πατριωτικές και δημοκρατικές αντισυστημικές δυνάμεις για ένα μεγάλο μέτωπο ριζοσπαστικής ανατροπής και για μία Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, χωρίς αμερικανοκρατία, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, για μια Ελλάδα πραγματικά δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη, με τον λαό της κυρίαρχο και συμμέτοχο στις αποφάσεις και την πορεία του τόπου».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης