Τελευταία Νέα
Πολιτική

H Suddeutsche Zeitung για τον Βαρουφάκη: Η επιστροφή ενός «αντάρτη» στην πολιτική

H Suddeutsche Zeitung για τον Βαρουφάκη: Η επιστροφή ενός «αντάρτη» στην πολιτική
O 57χρονος οικονομολόγος επιστρέφει στην πολιτική, γράφει η Suddeutsche Zeitung
Ως την επιστροφή εντός «αντάρτη» χαρακτηρίζει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung την υποψηφιότητα του Γιάννη Βαρουφάκη στις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 με το Κίνημα «DiEM25».
«Δεν ήταν πολύ καιρό πριν ο Γιάννης Βαρουφάκης ήταν πολιτικός αστέρας.
Ως Έλληνας υπουργός Οικονομικών έγινε το πρόσωπο της κυβέρνησής του κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2015.
Αυτό οφειλόταν κυρίως στα συνθήματά του, στη σκληρή και προκλητική εμφάνισή του στις συναντήσεις της Eurogroup» γράφει η γερμανική εφημερίδα.
Σταχυολογεί μάλιστα φράσεις του Βαρουφάκη, όπως  «αυτό που κάνουν με την Ελλάδα έχει ένα όνομα: τρομοκρατία» ή ανατρέχει σε αμφισβητούμενο βίντεο με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο προς την κατεύθυνση της Γερμανίας.
«Αλλά, όπως ο Βαρουφάκης κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή τότε, έφυγε στη συνέχεια. Μετά από μόλις πέντε μήνες στο αξίωμα, υπέβαλε την παραίτησή του» συνεχίζει η Suddeutsche Zeitung.
Τώρα ο 57χρονος οικονομολόγος επιστρέφει στην πολιτική:
Ο Βαρουφάκης αναδεικνύεται ως κορυφαίος υποψήφιος του διακρατικού Κινήματος DiEM25), το οποίο ίδρυσε το 2016..
Και μάλιστα θέτει υποψηφιότητα στην «αγαπημένη» χώρα της εποχής του: τη Γερμανία.
Οι υποψήφιοι του DiEM25 για τις ευρωπαϊκές εκλογές είναι δέκα γυναίκες και δέκα άνδρες.
Όλοι προέρχονται από διαφορετικές χώρες και δηλώνουν έτοιμοι να άρουν τα «εθνικά εμπόδια».
Η εισαγωγή διακρατικών καταλόγων για όλα τα κόμματα απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ψηφοφορία νωρίτερα το 2018 και η καγκελάριος Angela Merkel τάχθηκε κατά.
Εντούτοις, είναι νόμιμο εάν κάποιος όπως ο Βαρουφάκης να θέσει υποψηφιότητα  στη Γερμανία εάν διαμένει στην αντίστοιχη χώρα ως πολίτης της ΕΕ.
Ο Βαρουφάκης καλλιεργεί την εικόνα του επαναστάτη αντιπολιτευόμενου πολιτικού, θέλει να φορέσει δερμάτινο σακάκι αντί για γραβάτα.
Αν και το προκλητικό του στυλ το 2015 επικρίθηκε από άλλους, η επαγγελματική του εμπειρία είναι αδιαμφισβήτητη, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
Ο Βαρουφάκης είναι Καθηγητής Οικονομικών και Οικονομικών Θεωριών και έχει γράψει πολλά επιστημονικά έργα, που διδάσκονται στην πατρίδα του, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.
Ο ίδιος τάσσεται υπέρ ενός σχεδίου στην Ευρώπη για την αναδιάρθρωση της Ευρωζώνης, αντί να σπαταλούνται άσκοπα χρήματα από τη Γερμανία αλλά τώρα «με την περίπτωση της Ιταλίας αυτό δεν μπορεί να γίνει».
«Πρέπει να απομακρυνθούμε από τις εθνικές προσεγγίσεις για την επίλυση των προβλημάτων μας», πιστεύει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας.
Ζητά επίσης μια συνταγματική συνέλευση μέχρι το 2025, καθιστώντας την ΕΕ μια ευρωπαϊκή δημοκρατία.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μόνο κοινοβούλιο στην ιστορία της ανθρωπότητας που δεν διαθέτει νομοθετικές εξουσίες και αυτό βοηθά κάποιον να συνειδητοποιήσει την έκταση της φάρσας, επισημαίνει ο ίδιος.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης